21/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Şarkıcı Çelik konserinde cinsiyetçi ve transfobik ifadeler kullandı.

Çelik’ten konserde transfobi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şarkıcı Çelik konserinde cinsiyetçi ve transfobik ifadeler kullandı.

Şarkıcı Çelik, 15 Ağustos’ta Mask Beach Beylikdüzü’ndeki konserinde transfobik ifadeler kullandı. Konseri takip eden bir KaosGL.org okuru, Çelik’in konser boyunca transfobik ve cinsiyetçi “şakalar” yaptığını bildirdi.

Çelik, ilk şarkıdan sonra “Bayramda danaya giren var mı? Dana bize girdi de...” dedi ve devamında orkestradaki kişileri tanıtırken yeğeni olduğunu söylediği gitaristini şu hikayeyle anlattı:

“Reklam olmasın diye sanatçının adını söylemeyeyim ama yeğenim çok dinlemek istediği sanatçının konserinin biletini bütün parasını ortaya koyarak almış. Mekana gittiğinde içeriye damsız girilmez demişler. Bu da orada bir kadınla tanışmış. Kadının sesi çok çıkmıyormuş ama bu iyi bir şey tabii. Kadın da bedava konsere girmiş tabii. Konser sonunda yeğenim ‘geceye bir şeyler içerek mi devam etsek’ demiş. En son otel odasına gittiğinde kadının aslında trans olduğunu öğrenmiş. Kendisi için çok zorlu bir deneyim olmuş ama biz onun daha zorunu sahnede yaşatıyoruz.”

Çelik’in konserdeki bu transfobik ve cinsiyetçi tavrından rahatsız olan dinleyiciler konser sonrası mekanın Instagram hesabından mesaj atsa da cevap alamadı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam