29/04/2011 | Yazar: Fatma Merve Bursalı

Kanal D televizyonunda “Ülkemizde eşcinselliğin oran

Cem Keçe, Aileleri Homofobik Yönlendirmeye Devam Ediyor  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kanal D televizyonunda “Ülkemizde eşcinselliğin oranı %12'ye çıkmıştır. Bu sayının artmaması için bir şeyler yapmak lazım.” diyen Cem Keçe, homofobik söylemleriyle insanları yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye devam ediyor.
 
Kanal D’de yayınlanan “Doktorum” adlı sağlık programının 28 Nisan 2011 Perşembe günkü konuğu Dr. Cem Keçe idi. Cem Keçe programa çıkmadan önce yayınlanan VTR’de bu cümleler söylendi:
 
"Kendinizi yalnız, şanssız ve mutsuz mu hissediyorsunuz? Travmalarınızdan nasıl kurtulursunuz? Geçmişle barışmak için neler yapmalısınız?"
 
Program başladığında sunucular Op. Dr. Aytuğ Kolankaya ve Zahide Yetiş’in sırtlarında birer çuval vardı. Çuvallardan kutular çıkardılar. Kutuların üzerinde sırasıyla şunlar yazıyordu:
 
KARDEŞİM DENİZDE BOĞULDU. BEN DE ÖLMEK İSTİYORUM
 
ANNEMDEN SÜREKLİ DAYAK YEDİM.
 
BENİ KİMSE SEVMEDİ, SEVİLMEYE LAYIK DEĞİLİM.
 
BABAMDAN NEFRET EDİYORUM, BİZİ NASIL TERKEDEBİLDİ?
 
Bu cümleler üzerine yorumlar yapıldı, tavsiyelerde bulunuldu. İşte önemli kutu burada açıldı:
 
“BABAM BANA HİÇ SARILMADI”
Bu cümle üzerine Cem Keçe’nin yorumu şöyleydi:
 
“Bununla ilgili yine bir hastamdan hikâye vereyim. Eşcinsel olan hastam yine bir gün bana aynen ağlayarak bana şunları söyledi. Vaktiyle babam dedi bana hiç sarılmadığı için ben de şimdi başka adamlara sarılıyorum. O yüzden çocuklar için baba çok önemli. Lütfen örflerimiz adetlerimiz bazen çok doğrudur ama çok yanlıştır. Babalar çocuklarını sevecekler, dokunacaklar, onlarla oynayacaklar, onlara sarılacaklar ve onunla birlikte fiziksel bir şeyler paylaşacaklar. Bunu yapmadığınızda bu çocuklar eşcinsel olabiliyorlar ve ileride babam bana sarılmadığı için ben de şimdi başka adamlara sarılıyorum diyebiliyorlar.” 
 
Sunucu Zahide Yetiş “Allah Allah, nereden geliyor?” dedi.
 
“Ülkemizde eşcinselliğin oranı %12'ye çıkmıştır.”
Cem Keçe devam etti: “Buradan tüm anne babalara sesleniyorum lütfen oğullarınızla güzel ve kaliteli vakit geçirin. Ülkemizde eşcinselliğin oranı %12'ye çıkmıştır. Önemli olan ortaya çıkanlarla bir şey yapmak değil. Bu sayının artmaması için bir şeyler yapmak lazım. Bu da sağlıklı anne baba eğitimi alarak evlilik yapmaktır. Devletimize de bu konuyla ilgili düşüncelerimizi ifade ettik. Evlenmeden önce anne baba eş eğitimi mutlaka verilmesi gerektiğini söyledik. Anneler için kız çocukları babalar için erkek evlatlar çok önemlidir. Çünkü kızlar annelerini, erkekler de babalarını model alırlar. Ve bu modeller sağlıklı olmazsa ve dokunarak sevgilerini göstermezlerse ileride çok ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.”
 
Daha sonra seyircilerin ellerindeki balonlara hislerini yazmaları istendi. Tavsiyelerde bulunuldu. Ardından Cem Keçe’nin konuk olduğu bölüm bitti.
 
 

Etiketler: medya
nefret