21/02/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

BİZ Antalya’nın Kepez’de yeniden belediye başkanlığı için aday olan Hakan Tütüncü’ye ilettiği LGBTİ+’lara dair sorular yayınlanmadı.

Cevapsız kaldı: “LGBTİ+’lar için ne yapacaksınız?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

BİZ Antalya’nın Kepez’de yeniden belediye başkanlığı için aday olan Hakan Tütüncü’ye ilettiği LGBTİ+’lara dair sorular yayınlanmadı.

Kepez Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmekte olan ve 31 Mart seçimleri için AK Parti'den yeniden adaylığını koyan Hakan Tütüncü bu akşam 19 Şubat’ta Antalya’da yerel yayın yapan V TV’ye seçmenlerin sorularını yanıtlamak üzere konuk oldu.

Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu’nun çağrısıyla Tütüncü’nün cevaplaması üzere ilettiği LGBTİ+’lara dair sorular yayınlanmadı. Program sunucusu Ali Buldu, “LGBTİ+’lar için neler yapacaksınız?” ve “LGBTİ+’lar için projeleriniz neler?” sorularını okumadı.

Reklam arasından sonra Tütüncü, “Dezavantajlı gruplar belediye hizmetlerinden yararlanabilecek” cümlesini kurdu. LGBTİ+’lar yayın boyu anılmadı.

BİZ Antalya raporla geliyor

Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, seçim süreci boyunca Antalya genelinde belediye başkanı adaylarının LGBTİ+’lara dair söylem üretip üretmediklerinin notunu tutuyor. Rapor, Mart ayında kaosGL.org’da yayınlanacak.

İlgili haber

BİZ Antalya soracak: “LGBTİ+’lar için ne yapacaksınız?”


Etiketler: insan hakları
İstihdam