10/06/2009 | Yazar: Erkan Altay

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, 'Eşcinsellerin de sorunları bizim değerlendirmemiz gereken ve değerlendirdiğimiz sorunlardandır.' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, 'Eşcinsellerin de sorunları bizim değerlendirmemiz gereken ve değerlendirdiğimiz sorunlardandır.' dedi. HABERTURK'te yayınlanan bir programa katılan Baytok, eşcinsel hakemin yaşadıklarının insan haklarına aykırı olduğuna da dikkat çekti. 

CHP Ankara milletvekili Nesrin Baytok, 'Eşcinsellerin de sorunları bizim değerlendirmemiz gereken ve değerlendirdiğimiz sorunlardandır.' dedi. HABERTURK'te 10 Haziran Çarşamba günü yayınlanan BALÇİÇEK PAMİR'LE SÖZ SENDE programına katılan CHP milletvekili Baytok siyasi yaşamını ve parti içindeki çalışmalarını anlattı.

Seyircilerden gelen sorulardan eşcinsellerle ilgili bir çalışmanız var mı sorusunu da yanıtlayan Baytok, 'Elbette eşcinsellerin de sorunları bizim değerlendirmemiz gereken ve değerlendirdiğimiz sorunlardandır.' diye konuştu. Pamir'in, 'Parti olarak eşcinseller ile ilgili bir çalışmanız var mı?' sorusunu karşılık CHP milletvekili, 'Doğrudan eşcinselleri hedef alarak değil ama bizim duyarsız kalmayacağımız ve kalmadığımız bir alandır.' cevabını verdi.
 
Hakemin Yaşadıkları: İnsan Hakları İhlali
 
Balçiçek Pamir' in, 'Yani bize başvursunlar mı sorun varsa?' diyorsunuz vurgusu üzerine CHP'nin kadın milletvekili şöyle konuştu:
 
‘Doğrudan başvuru olmasa da biz gerekli takibi yapıyoruz. Örneğin bir hakemin hakemlik yapması engellendi. Bu insan haklarına aykırı bir durum değil midir? Sonunda hakemlik hakkı verildi fakat bu, topumda yükselen demokratik duyarlılık onu mesleğini devam etmeye yöneltti.’ 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam