12/01/2009 | Yazar: Erkan Altay

CHP’den Bursa’ya kadın aday Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi adayını Sena Kaleli olarak açıkladı. Kaos GL’ye adaylık değerlendirmesi yapan Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) başkanı Hülya Gülbahar, ‘Olumlu bir gelişme. Diğer partilere de örnek olmalı.’ dedi. 81 ilde bir kadın aday gösterilmesinin de düşündürücü olduğunu ekleyen Gülbahar, Sena Kaleli’nin kadın sorunlarına eğileceğini düşündüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bursa Büyükşehir Belediyesi adaylığına kadın aday gösterdi. İlk kez bir büyükşehire kadın aday gösteren partiye KA-DER de temkinli olarak yeşil ışık yaktı. KA-DER başkanı Hülya Gülbahar, ‘‘Olumlu bir gelişme. Tüm partilerden kadın adayların gösterilmesini bekliyoruz. 81 ilde bir kadın büyükşehir belediye başkanı adayı olması çok eksik kalıyor. Bence yaptığımız son kadın adayları destekleme kampanyasının da etkisi olmuştur. Türkiye’de şu anki durum gösteriyor ki ne kadar dev kampanyanlar yaparsak yapalım siyasetin Türkiye’deki yapısı değişmediği sürece kadınların yönetim kademelerde yer alması sembolik düzeyde kalacak. ‘Kadınlar siyaset için çalışmıyor, çaba göstermiyor.’ diyorlar. Bu doğru değil. Kadınlar istekli.’’ dedi.

Güçlü bir aday

Kamil Koç otobüs şirketinin de sahibi olan Sena Kaleli’nin kendilerine kampanyalar için destek de gösterdiğine işaret eden Gülbahar, ‘Bazı etkinliklerimiz için bize otobüs desteği de yapacaktı. Bizden kaynaklanan nedenlerle yapamadı. Bu açıdan da kendisini kadınların sorunlarına eğilecek güçlü bir aday olarak görüyorum.’ dedi.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam