09/04/2019 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+’ların eğitim, barınma, sağlık gibi alanlarda karşılaştığı engeller Trabzon’da tartışıldı.

“Cins Cins Aşk” Trabzon’da konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ların eğitim, barınma, sağlık gibi alanlarda karşılaştığı engeller Trabzon’da tartışıldı.

“Trabzon’un Cazıları” isimli kadın aktivist grubu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kadın Dayanışma Festivali, 5 – 7 Nisan’da gerçekleşti.

Festival’in “Cins Cins Aşk” başlıklı oturumuna Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel; Trabzon Cazıları’ndan Fırat Varatyan katıldı.

“Cins Cins Aşk” başlıklı oturumda Aylime Aslı Demir, aşkın natrans-hetero ve çizilmiş  kalıplar içinde tartışılmasından yola çıkarak cinsiyetlendirilmis ve sınırları çizilmiş bir yaşam kurgusunun kimleri dışarıda bırakarak kurulduğunu katılımcılara tartıştırdı. Seçin Tuncel ise Kaos GL’nin örgütlenme mücadelesini anlatarak heteroseksizmin yalnız LGBTİ+’ların değil toplumsal olarak herkesin meselesi olduğunun altını çizdi. 

Fırat Varatyan, Trabzon Cazıları’nın içinde örgütlenme sürecinden; bu süreçte beden tartışmalarının dönüşümünden bahsederek deneyimlerini aktardı.

Katılımcıların aktif olarak katıldığı “Cins Cins Aşk” başlıklı oturumda eğitim, barınma, sağlık gibi alanlarda LGBTİ+’ların karşılaştıkları engeller konuşuldu.


Etiketler: yaşam
İstihdam