16/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneğinin düzenlediği "Türkiye'de Cinsel Haklar ve Siyaset" başlıklı panel Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR)

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneğinin düzenlediği "Türkiye'de Cinsel Haklar ve Siyaset" başlıklı panel Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR) Cinsellik Enstitüsü kapsamında Goethe Enstitüsünde dün yapıldı. 

Panelde Çanakkale El Emeğini Değerlendirme Derneğinden (ELDER) sosyal hizmet uzmanı, aktivist Nigar Etizer Karacık, Çanakkale’de kız çocukları, kadınlar ve yaşlılarla yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Şiddet başlığı altında inceledikleri tüm olayların bir yönü ile cinselliğe dayandığını ve bu nedenle cinsel eğitim çalışmaları yaptıklarını aktaran Karacık, Çanakkale’de önemli bir ihtiyaca cevap verdiklerini kaydetti.
 
"Türkiye'de Cinsellik, Ayrımcılık ve HIV/AIDS" başlıklı oturumunda Pozitif Yaşam Derneği'nden (PYD) Murat Yüksel, toplumun HIV pozitif bireyleri hangi pratikler üzerinden ötekileştirdiğini ve yeniden üretilen ayrımcılık söylemini dile getirdi.

Pembe Hayat LGBTT derneğinden Aras Güngör Pembe Hayat Derneğinin kuruluş sürecini ve çalışmalarında sorun yaşadığı alanları anlattı. Panel sonrası düzenlenen yemekte bir araya gelen katılımcılar diğer ülkelerin konukları ile ortak sorunları ve ülkelerinde yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.


Etiketler: kadın
İstihdam