13/03/2017 | Yazar: Hasan Andreas Atik

Kaos GL Derneğinden HIV danışmanı Hasan Andreas Atik, Diyarbakır’da düzenlenen cinsel sağlık atölyesinde konuştu.

Cinsel sağlık atölyesi Diyarbakır’da gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneğinden HIV danışmanı Hasan Andreas Atik, Diyarbakır’da düzenlenen cinsel sağlık atölyesinde konuştu.

Dicle üniversitesi Toplum Gönüllüleri Vakfı kadın grubu tarafından 11 Mart günü organize edilen cinsel sağlık atölyesi Diyarbakır Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Kaos GL derneğinden HIV danışmanı Hasan Andreas Atik konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda HPV, HIV ve Hepatit gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların bulaş yolları ve korunma yolları üzerine konuşuldu. HPV’nin kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan bir virüs olduğunu söyleyen Atik HPV’ye karşı kadınların aşılanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Hepatit A ve B’ye karşı korunma aşılarının mevcut olduğundan bahsedilerek bu aşıların mutlaka yaptırılması gerektiği üzerine konuşuldu.

HIV’in tanı, tedavi ve korunma yolları üzerine bir sunum gerçekleştirilerek özellikle HIV ile yaşayanların yaşadığı ayrımcılık, ötekileştirme ve sosyal engellilikler üzerine konuşuldu. HIV ile yaşayanları ötekileştirmemek için en başta kullandığımız dili düzeltmemiz gerektiğini vurgulayan Atik HIV’li, AIDS’li gibi kavramların ötekileştirici ifadeler olduğunu bunların yerine HIV ile yaşayan, AIDS ile yaşayan ya da HIV pozitif gibi kavramların dile yerleştirilmesinin önemli olduğuna değindi.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

HIV/AIDS danışmanlığı veren KaosGL Derneği’nin hazırladığı HIV Hakkında Sıkca Sorulan Sorular broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam