27/03/2018 | Yazar: Aslı Alpar

erktolia “Cinsel Saldırıdan Bahsetme Rehberi ve Hayatta Kalana Öz Bakım Önerileri” rehberi yayınladı.

Cinsel saldırıdan nasıl bahsetmeliyiz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

erktolia “Cinsel Saldırıdan Bahsetme Rehberi ve Hayatta Kalana Öz Bakım Önerileri” rehberi yayınladı.

Türkiye gündemindeki kişi ya da grupları cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerinden hedef alan söylem, içerik ve bunların sonucu dayatılan yaptırımlarla mücadele eden, erktolia 3. Yaşını  “Cinsel Saldırıdan Bahsetme Rehberi ve Hayatta Kalana Öz Bakım Önerileri” dosyasıyla kutladı.

Cinsel saldırıdan bahsedilirken kurulan dil üzerinden cinsel saldırının normalleştirilmesinin, meşrulaştırılmasının ve cinsel saldırıya uğratılan kişiye ikincil bir travma yaşatılmasının önüne geçmek amacıyla hazırlanan rehber, cinsel saldırı esnası ve sonrasında ortaya çıkabilecek olası tepkileri, dilin nasıl oluşturulması gerektiği ve cinsel saldırıya uğrayan kişinin öz bakımına dair önerileri içeriyor.

“İçselleştirdiğimiz cinsiyetçilikle kendi yaşantımıza bile oldukça önyargılı yaklaşabiliyoruz”

erktolia ekibinden Burçin Tetik, neden bu rehberi hazırladıklarını KaosGL.org’a anlattı. Tetik, Aslı Tohumcu’nun OT Dergi’de yayınlanan, başına gelen tacizleri anlattığı yazısından sonra yazar, kullandığı erotize dilden ötürü çok yoğun tepkiler aldığını hatırlattı ve harekete geçtiklerini söyledi. Tetik, “erktolia olarak kişilerin hem başkalarının hem kendi cinsel şiddet deneyimlerinden bahsederken başvurabileceği bir broşür hazırlamak ve bu konuşması zor meseleyi, maruz bırakılanlar için biraz daha kolaylaştırmak istedik. Çünkü pek çok kez, içselleştirdiğimiz cinsiyetçilikle kendi yaşantımıza bile oldukça önyargılı yaklaşabiliyor, kendimizi ve başka hayatta kalanları yıpratan ve tetikleyen bir tavır sergileyebiliyoruz” dedi.

Rehberin tamamını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, cinsellik
nefret