07/01/2010 | Yazar: Nevin Öztop

“Taciz ve Tecavüzü Durdur İnisiyatifi”nin çalışmalarının beraberinde, çeşitli inisiyatiflerden ve feministlerden oluşan grubunun Şubat ayında kurduğu Cinsel Şidd

“Taciz ve Tecavüzü Durdur İnisiyatifi”nin çalışmalarının beraberinde, çeşitli inisiyatiflerden ve feministlerden oluşan grubunun Şubat ayında kurduğu Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu’nun artık bir web sitesi bulunuyor.

Platform, kadına yönelik şiddetin bir türü ve erkek egemen sistemin kadın bedeni üzerindeki baskı ve denetim araçlarından biri olan cinsel şiddet ile mücadele etmek üzere çalışmalarını başlattı. Cinsel şiddet konusunda farkındalık yaratmayı, cinsel şiddetin gerçekleşmesini önleyecek ve cinsel şiddete maruz kalan kadın ve çocukların mağduriyetini azaltacak yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapmayı amaçlıyor.
 
Bu çalışmalar, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde sokak eylemleri düzenlemeyi, bilgilendirici broşürler dağıtmayı, farklı yerlerde ve formatta forumlar düzenlemeyi, konunun sürekli ve doğru bir şekilde medyada yer almasını sağlamayı, yasaların uygulanması ve haksız kararları protesto etmek için kamuoyu yaratmayı, ulusal ve uluslararası karar mercileri üzerinde toplumsal baskı yaratmayı, var olan cinsel şiddet davalarına toplu katılım sağlamayı, Tecavüz Kriz Merkezleri kurulmasına yönelik yasa teklifini TBMM’ne sunmayı içeriyor.
 
Platformun çalışmaları, medya, forum, eylem, teori-araştırma ve talepler gibi çeşitli komisyonlar ve sekretarya tarafından yürütülmektedir ve cinsel şiddete karşı emek vermek isteyen tüm kadınların katılımına açıktır.
 
Cinsel şiddete uğradığınızda da danışabileceğiniz platformun web sitesi http://cinselsiddetekarsikadinplatformu.org/ ; e-mail adresi ise cinselsiddet@gmail.com  


Etiketler: kadın
nefret