09/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Cinsellik Enstitüsü İstanbul’da başlıyor... 

Cinsellik Enstitüsü İstanbul’da başlıyor... 

Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (Coalition for Sexual and Bodily Rights in Muslim Societies - CSBR) tarafından düzenlenen CSBR Cinsellik Enstitüsü kapsamında ‘Türkiye’de Cinsel Haklar ve Siyaset’ paneli yapılacak.
 
Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneğince bu sene ikincisini düzenlenen CSBR Cinsellik Enstitüsü kapsamındaki panel, Türkiye’de cinsellik ve cinsel haklar üzerine çalışan aktivistleri bir araya getiriyor.
 
Enstitü katılımcıları ile Türkiye’de cinsellik konusunda çalışan aktivistlerin buluşacağı panel saat 17:30’da İstanbul Goethe Enstitüsünde yapılacak.
 
Panele,"Cinsiyet Kimliği, Örgütlenme ve ‘Kabahatler’ Kanunu" başlığı ile Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, ‘Gündelik Yaşamda Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılık Pratikleri’ başlığı ile Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, ‘Türkiye, Cinsellik, Ayrımcılık ve HIV/AIDS’ başlığı ile Pozitif Yaşam Derneği, ‘Kadınlar, Kadın Hareketi ve Cinsellik: Yerel Düzeyde Deneyimler’ başlığı ile Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği (EL-DER) ve Çanakkale Toplum Merkezi temsilcileri katılacak.
 
2001 yılında kurulan Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu tarafından düzenlenenCSBR Cinsellik Enstitüsü’nün birincisini geçen sene Malezya’da gerçekleşti.
 
Bu sene 11-18 Eylül 2009 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Enstitü’ye Güney ve Güneydoğu Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun 16 ülkesinden cinsellik konusunda çalışan yaklaşık 30 aktivist katılıyor.(AE)
 

Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam