26/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın web sitesinde “Hukuk” kategorisine “Cinsiyet Geçiş Örnek Dilekçe” ve “Nüfus Değişiklik Talebi Dilekçesi” eklendi.

“Cinsiyet Geçiş Örnek Dilekçe” ve “Nüfus Değişiklik Talebi Dilekçesi” artık Pembe Hayat’ın web sitesinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat’ın web sitesinde “Hukuk” kategorisine “Cinsiyet Geçiş Örnek Dilekçe” ve “Nüfus Değişiklik Talebi Dilekçesi” eklendi.

Pembe Hayat Derneği Hukuk Departmanı’nın internet sitesinde hazırladığı “Hukuk” sekmesi geçtiğimiz aylarda yayımlandı. Kolluk kuvvetleri ve bekçiler tarafından translara haksız yere verilen idari para cezalarına itiraz dilekçesi örneğine bu sekmeden ulaşabilirsiniz. Sekmede ayrıca derneğin çalışma alanlarıyla ilgili Pembe Hayat avukatları tarafından ya da alana ilişkin çıkartılan emsal kararlar ve kısa bilgi notları paylaşılacak.

Pembehayat.org’un haberine göre bugün düzenlenen sekme ile artık herkes cinsiyet geçiş süreci için gerekli dilekçeye ve nüfus değişiklik talep dilekçesine ulaşabilecek.

Bunların yanı sıra “Hukuk” sekmesi altında yayınlanmasını tavsiye edeceğiniz kararlar, bilgi ve belgeler olması halinde hukuk@pembehayat.org mail adresinden derneğin hukuk departmanıyla iletişime geçebilirsiniz. Departman aynı zamanda profesyonel hukuki yardımı tavsiye ediyor:

“Derneğimiz; her ne kadar örnek dilekçe, emsal kararlar ve bilgi notları paylaşsa dahi, bu paylaşımlar fikir vermek amaçlı olup, öncelikle bu paylaşımlarla tek başına yetinilmemesini, hak kaybına uğramamak için bir avukattan profesyonel olarak hukuki yardım alınmasını tavsiye etmektedir.”

Ayrıntılı bilgi için Pembe Hayat’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam