09/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi’nde kaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar, heteroseksizm, toplumsal cinsiyet ve karikatür üzerine konuştu.

“Cinsiyetçi, homofobik, transfobik komiği toplumsal hareket değiştirecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi’nde kaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar, heteroseksizm, toplumsal cinsiyet ve karikatür üzerine konuştu.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şubesi’nde dün (8 Mart) kaosGL.org editörlerinden Aslı Alpar, heteroseksizm, toplumsal cinsiyet ve karikatür üzerine konuştu.

Sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet bölümü öğrencilerinin yanı sıra feminist, vegan ve LGBTİ+ aktivistlerin de katıldığı etkinlikte Alpar mizah ve komik arasındaki ayrımı aktararak başladı konuşmasına.

Karikatürde kadın ve LGBTİ+ temsilinin heteroseksist ve cinsiyetçi sınırlarla belirlendiği, karikatür dergilerinin heteroseksüel erkek okuyucuyu hedeflediği ve komiği de bu bağlamda cinsiyetçi, homofobik, bifobik, transfobik bir biçimde inşa ettiğini söyleyen Alpar, mizahın cinsiyetçi, homofobik, türcü olamayacağını söyledi.

Komik anlayışı değişecek!

Alpar, karikatür dergilerindeki homofobik, transfobik ve cinsiyetçi örnekleri göstererek şunları söyledi: “Mizah sadece karikatür dergilerinde yapılmıyor. Sosyal medya, sokaklar ve duvarlar ayrımcılığa uğrayanların ürettiği mizahı taşıyor. Cinsiyetçi, homofobik, transfobik komik anlayışını da bu toplumsal hareket değiştirecek” dedi.

Söyleşi katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

İlgili haber:

“Biz burada kara mizah yapıyoruz”


Etiketler: yaşam
nefret