19/04/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Sosyal medya trolleri, ‘kız yumurtası’ aldığı için bir çocuğu hedef aldı.

Cinsiyetçi trollerin bu seferki hedefi bir çocuk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal medya trolleri, “kız yumurtası” aldığı için bir çocuğu hedef aldı.

Güney Batı İngiltere’de bir kontluk olan Cornwall’da sosyal medya trolleri bu sefer bir çocuğu hedef aldı. Her şey Martin Van Evelingen’in 3 yaşındaki yeğeni Braydon’a paskalya yumurtaları almasıyla başladı.

Martin, bir büyük My Little Pony ve üç küçük Barbie yumurtası almıştı. My Little Pony, Braydon’un favori çizgi filmlerinden biriydi. Yumurtaları verdikten sonra Braydon’un sevincini fotoğraflayan Martin, fotoğrafları yayınlar yayınlamaz cinsiyetçi saldırıların odağı oldu.

“Neden bir erkek çocuğuna kız hediyesi alınır ki? Bu çok iğrenç!”, “Erkek çocuğa kız yumurtası almak başka türlü bir eşitliğe işaret eder”, “Barbieler kızlar içindir, tabi çocuklar gey değilse!”, “Erkekler arabalarla oynamalı, ponyler ve Barbielerle değil!” gibi türlü cinsiyetçi yorum alan Martin, önce tüm yorumları kaldırdı ve ardından bir açıklama yaptı.

“Braydon, yumurtaların hepsini çok sevdi ve önemli olan buydu! Onun gülümsemesi yeter! Çocuklar istedikleri oyuncaklarla oynayabilmeliler. Oyuncaklar cinsiyetsizdir!” diyen Martin’in açıklaması büyük ilgi gördü.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam