10/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

‘Anne, kadın, lezbiyen, yazar, vatandaş, insan ve muhalif biri olarak, dünün değil bugünün gerçekliğimiz olduğuna inanmak zorundayım"

Çizgi film Doc MCStuffins’in lezbiyen ebeveyni Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Anne, kadın, lezbiyen, yazar, vatandaş, insan ve muhalif biri olarak, dünün değil bugünün gerçekliğimiz olduğuna inanmak zorundayım"​

Disney’in okul öncesi çocuklar için hazırladığı Doc McStuffins isimli çizgi filmin son bölümüne lezbiyen bir çift ve çocukları dâhil oldu. Lezbiyen çiftin hikâyeye dâhil oluşu homofobik çevrelerce tepki ile karşılandı. Doc McStuffins’i boykot edeceğini açıklayan gruplar, cinsel yönelimin anaokulu çağındaki çocuklara “dayatılmaması” gerektiğini ileri sürüyor.

İngilitere’de anaokulu yaş grubu çocuklarının en çok izlediği çizgi filmlerden biri olan Doc McStuffins’in önceki bölümlerinde yer alan bir anne ve babadan oluşan heteronormatif ailelerin varlığı ise dayatma olarak görülmüyor.

“Gurur duyuyorum”

Homofobik tepkilerin ardından çizgi filmin yazarı Chris Nee sosyal medya hesabından, herkesi sevgiyle kabul etmeyi göstermenin imkânını veren ve iki anne ile büyüyen oğlunun dünyasını yansıtan Doc McStuffins’in bu bölümden gurur duyduğunu açıkladı.

Nee, “Anne, kadın, lezbiyen, yazar, vatandaş, insan ve muhalif biri olarak, dünün değil bugünün gerçekliğimiz olduğuna inanmak zorundayım" ifadelerini kullandı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam