03/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Koronavirüs pandemisi nedeniyle mekanlar kapandı ancak bu durum partilemeye engel değil. ClubCoweed Cuma-Cumartesi ve Çarşamba günleri birlikte eğlenmeye ve dayanışmaya çağırıyor.

ClubCoweed sanal partilemeye çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ClubCoweed, Zoom üzerinden partilemeye ve kendinizi karantinaya aldığınız evinizi dönüştürmeye davete ediyor. Cuma-Cumartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirdikleri etkinliklerde, çeşitli yerlerden DJ ve performerların katılımı ve izleyicilerin de danslarıyla ve gullümleriyle ortak bir deneyim yaratmayı amaçlıyor.

Mekanların kapanmasıyla birlikte eğlence sektöründe çalışan birçok LGBTİ+’nın işsiz kalmasına karşı partileri sanala taşıyan ClubCoweed, “Birçok queer için çalışma alanına dönüştürdüğümüz ve birçok LGBTİ+'nın var olabileceği, sosyalleşebileceği ve dans edebileceği bir yer hedefliyoruz” diyor ve ekliyor:

“Ne yazık ki dünyaya belki de bir uyarı niteliğine dönüşen bu durum, müzik ve eğlence sektörüne bir ara, bu sektörde çalışan insanlar için ise ekonomik bir zorluk haline dönüştü. Bu dönemde bizleri müzikleri ve/veya performansları eşliğinde tek bir dilde toplayan ya da yeni bir dil yaratmaya sürükleyerek, gönüllü olarak çalan DJlerimizi ve performerlarmızı yalnız bırakmamak için bir bağış kampanyası başlatıyoruz. Herhangi bir sosyal güvenceleri ve düzenli istihdamları olmayan arkadaşlarımıza destek olup, birlikte dans edelim birlikte eğlenip birlikte gülelim.

“Bu platformun ilk adımlarını, yine bu platformda birbirimizin sesini duyup anlık hareketlerinin suratımıza kondurduğu tebessümle attık.  Aramızda kontrol edemediğimiz dışsal gerçekliğimiz sebebiyle doğan mesafelerin bilincini yitirdiğimiz vakit, bu hissi bir an önce herkesle paylaşmak istedik. Queer parti serimizde hep beraber özgürce gülmenin, eğlenmenin, dans etmenin bize ne kadar güç verdiğini bir kez daha anladık.

“Dışarıdaki hayatın, sosyalleşmenin, zamanı paylaşmanın değerini yeniden öğrendiğimiz şu günleri daha keyifli birer anıya dönüştürme fikri daha da fazla insanı davet etmemiz yönünde ilerledi.

“İlk başta evde olmaktan başka seçeneği olmayan her birimize destek olmak bu yoldaki ilk amacımızken, katılan insanların ilgisi ve desteğiyle birleşirsek daha yararlı olabileceğimizi fark ettik.”

Daha fazla bilgi için tıklayın.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat, yaşam
nefret