07/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Coca-Cola’nın cinsel yönelim ayrımcılığına karşı hazırladığı “Love is Love” kampanyasının afişleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de sergilenmeye başladı.

Coca-Cola: Sıfır şeker, sıfır önyargı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Coca-Cola’nın cinsel yönelim ayrımcılığına karşı hazırladığı “Love is Love” kampanyasının afişleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de sergilenmeye başladı.

İçecek markası Coca-Cola’nın cinsel yönelim ayrımcılığına karşı hazırladığı “Love is Love” kampanyasının afişleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de sergilenmeye başladı.

Euronews’in haberine göre afişler, bugünden itibaren Budapeşte'de başlayacak ve hafta boyu sürecek olan Sziget Müzik Festivali’ne paralel sergilenecek. Eşcinsel çiftlerin ve şekersiz Coca-Cola’nın yer aldığı afişlerde “sıfır şeker, sıfır önyargı” sloganı yazıyor.

“Hem hetero hem de eşcinsellerin istedikleri kişiyi sevmeye hakları olduğuna inanıyoruz”

Macaristan’da Kölelik Yasası olarak bilinen yıllık fazla mesai sınırını artıran yeni iş kanununu ve göçmen karşıtı politikaları hayata geçirmek için adımlar atan iktidar partisi Macar Yurttaş Birliği (FİDESZ) üyesi István Boldog, Coca Cola’nın ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Coca-Cola boykot çağrısını şöyle yanıtladı: “Hem hetero hem de eşcinsellerin istedikleri kişiyi sevmeye hakları olduğuna inanıyoruz.”

ILGA raporuna göre Macaristan’da LGBTİ+ hakları geriledi

Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği’nin (ILGA) raporuna göre, Macaristan LGBTİ+ hakları konusunda gerileyen ülkelerden. Rapor ülkede “temel medeni ve siyasal haklar sekteye uğramış durumda” olduğunu ortaya koyuyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam