11/06/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Ejderhadan kurtardığı prense aşık olan çiftçi çocuk Cedric’in masalı videolaştırıldı.

Çocuk masalında eşcinsel karakter: Gelmiş geçmiş en cesur şövalye! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ejderhadan kurtardığı prense aşık olan çiftçi çocuk Cedric’in masalı kısa film oldu.
 
Çocuklar aşkın her boyutunu içeren masal ve hikayeleri hak ediyor. Video paylaşım sitesi Hulu tam da bu ihtiyacı karşılayacak yeni bir film yayınladı.
 
"Ama ben prensi seviyorum"
 
“Gelmiş Geçmiş En Cesur Şövalye” başlığıyla 8 dakikalık bir kısa film yayınlayan Hulu, klasik bir çocuk masalını eşcinsel aşkı da işleyecek şekilde yeniden yorumladı. Balkabağı yetiştiren genç ve mütevazı bir erkek çocuğu olan Cedric, kahraman olma şansını yakalar. Bir prens ve prensesi kurtaran Cedric prense mi yoksa prensese mi aşık olduğuna karar vermek zorundadır.
 
Hikayenin sonunda Cedric prense duygularını açıklar ve prensin de kendisine karşı hisleri olduğunu duyunca çok sevinir. Ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar…
 
“Gelmiş Geçmiş En Cesur Şövalye” çok satan çocuk kitaplarının yazarı Daniel Errico’nun aynı isimle yayınlanan bir e-kitabına dayanıyor.
 
LGBT karakterler çocuk kitaplarında yer almıyor
 
Errico hikayesini ve LGBT karakterlerin çocuk kitaplarından uzak tutulmasını Huffington Post’a şöyle değerlendiriyor:
 

“LGBT ilişkiler çocuk medyasından ya engelleniyor ya da yaş sınırına takılıp uygunsuz olarak işaretleniyor. Bu durum ise çocukların ilerleyen yaşlarında birçok meseleyi kavramalarını engelliyor. Çocuklara dünyayı besleyici ve olumlu bir şekilde tanıtmak lazım. Bunun yolu da farklı boyutlarıyla LGBT karakterlerin de hikayelerde yer alması gerekiyor. Ben çocukların Cedric’teki cesaret ve iyiliği görmelerini istedim. Bu hikaye potansiyelini açığa çıkartıp kendin olmana dair bir hikaye. Umarım çocuklar bu hikaye vasıtasıyla kendilerini ve başkalarını oldukları gibi kabul etme konusunda bir adım atarlar.” 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam