30/03/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Kırımsoy, evde kalan çocukların yalnız hissetmemek için pencereye gökkuşağı resmi asmasıyla ilgili çıkan nefret haber ve uyarılarını yorumladı: “Yetişkinler, semboller üzerinden çocukları tektipleştiriyorlar; onların hayal gücünü sınırlıyorlar.”

“Çocukların hayal gücünü sınırlıyorlar” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle imkânı olanlar için evde kalma döneminde, çocukların yalnız hissetmemesi ve diğer çocukların da evde olduğunu görmesi için başlayan pencereye gökkuşağı resmi asmak LGBTİ+’larla ilişkilendirildi. Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik organı Akit’in “Bu kez hedefte çocuklar var! LGBTİ'li sapkınlar harekete geçti” başlıklı haberinin ardından Adapazarı’nda özel bir anaokulu Instagram profilinden yaptığı paylaşımla velilerine çeşitli iddialarla “uyarıda” bulundu.

cocuklarin-hayal-gucunu-sinirliyorlar-1

Emrah Kırımsoy

“Çocukları tektipleştiriyorlar”

kaosGL.org’a konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Kırımsoy; bu haber ve paylaşımlarla yetişkinlerin çocukları kendi fikirlerini empoze etmek için kullandığını ifade etti:

“Semboller üzerinden çocukların kullanılması olarak görüyorum bu açıklamaları. Yapılan en basit tabirle bir doğa olayının hedef gösterilmesi gibi duruyor. Küçük Prens’in sevdiğim bir lafı vardır ‘Şu yetişkinler çok tuhaf oluyor’ diye, gerçekten de öyle. Semboller üzerinden insanları küçük yaşta tektipleştiriyorlar; çocukların hayal güçlerini sınırlıyorlar ve kendi fikirlerini onlara empoze etmeye çalışıyorlar.”

Kırımsoy, bir eğitim kurumunun önceliğinin evde kalma dönemiyle birlikte internetten eğitime erişimi olmayan ve salgın ile birlikte kaygı duyan çocuklar olması gerektiğinin altını çizdi:

“Nefret dilini kullanan yayın organlarının yanında bir eğitim kurumunun bu konuda açıklama yapmış olması, evde kalma döneminde bu kurumların önceliklerini düşündürüyor. Bu kurumların önceliği şu an evlerde olan, interneti olmadığı için eğitime erişemeyen ve dünyada neler olduğunu anlamakta güçlük çektiği için kaygı duyan çocuklar olmalı.”


Etiketler: eğitim, sosyal hizmet
nefret