29/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un dijital ortama taşıdığı Cumartesi Sohbetler’nin bu haftaki konusu “evlilik” olacak.

Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta: Evlilik kurumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, deneyim ve bilgi aktarım buluşmalarına çevrimiçi ortamda devam ediyor. 

30 Mayıs Cumartesi günü saat 16:30’da Jitsi’de gerçekleşecek buluşmada LGBTİ+’lar “Evlilikten muaf mıyız?”, “Doğumda bize atanandan farklı cinsle (kadın-erkek) evlenme baskısı var üzerimizde ama bundan özgürleşip eşcinsel olarak açıldığımızda evlilikten muaf olmak bir şans olabilir mi bizim için?”, “Bunun yerine alternatif yasal evlilik/aile modelleri düşünülebilir mi?”, “Biseksüelsek evlilik bize ne ifade eder?”, “Peki ya trans erkek ve kadınlar için, na-binary'ler için?” ve “Evlilik bir hak mı, yoksa romantik/ekonomik/vs. bir ilişkisi olmayanlara göre ‘çift’lere sağlanan bir ayrıcalık, çift olmaya, ‘aile’ olmaya devlet tarafından verilen bir teşvik mi?” sorularından yola çıkarak evliliği konuşacak.

Nasıl katılabiliriz?

Lambdaistanbul, “Dünyanın neresinde olursanız olun, bu cumartesi sohbetimize katılabileceksiniz” diyor. Jitsi adlı uygulamayı telefonunuza indirerek ya da bilgisayarınızdan erişerek bu toplantıya katılmak mümkün.

Katılım için buluşma öncesinde telefon numarası ya da kimlik bilgileri gerekmeksizin lambda@lambdaistanbul.org adresine e-posta yollamak gerekiyor. İster görüntülü ister yalnızca sesli olarak katılabilirsiniz.

Lambdaistanbul, etkinliğin başlamasına bir saat kala etkinlik linkini e-mail adresinize gönderecek.


Etiketler: yaşam
nefret