20/09/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Umut veren hikâyelerinize yer verdiğimiz ‘Daha İyi Olacak’ dizimizin 6. Konuğu İsveç’ten Hediye Güzel. Hediye, çocuklarını nasıl yetiştirdiğini anlatıyor.

Daha İyi Olacak – Kızım Kime Âşık Oldu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Umut veren hikâyelerinize yer verdiğimiz “Daha İyi Olacak” dizimizin 6. Konuğu İsveç’ten Hediye Güzel. Hediye, çocuklarını nasıl yetiştirdiğini anlatıyor.
 
Her insan aslında "normlardan" uzak durmalı, çünkü norm olan yerde bir de "anormalleri" vardır. Bence ne eşcinseller ne de translar anormaldir. Bundan dolayı hayatımı "normsuz" yaşamaya karar verdim, karar vermekle yetinmeyip şu an 4 ve 10 yaşlarında olan çocuklarımı da normsuz büyütmeye çalışıyorum eşimle beraber. 

Örneğin, hiçbir zaman kızıma "büyüdüğünde bir erkekle tanıştığında" demiyorum. Sadece "birisiyle tanıştığında" diyorum. 4 yaşındaki oğlum hakkında "ay bu çok kızın gönlünü yakar" diye konuşmuyorum...

Bir gün kızım ve en yakın arkadaşı (İsveçli bir ailenin çocuğu) eve geldiler ve bize sınıflarından birilerine âşık olduklarını söylediler. Eşim de “o zaman hadi ben tahmin edeyim kime âşıksınız” dedi ve bir erkek, bir kız ismi saymaya başladı. Bizim kızımız hiç oralı olmadı; ama arkadaşı eşimin lafını kesip “ama amca bu senin saydıklarından bazıları kız ismi, olmaz ki,” dedi. Kızımız bize cevap fırsatı vermeden arkadaşına döndü ve dedi ki: "Evet, çünkü kızlar kızlara âşık olabilir, erkekler de erkeklere."
 
Yani kızımın dünyasında aşk aşktır, aşkın cinsiyeti yoktur!
 
(Sizler de kendi yazılarınızı omer@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.)
 
 
Önceki Konuklarımız
 

Etiketler: yaşam
İstihdam