24/06/2016 | Yazar: Fırat Varatyan

Farklı şehirlerden LGBTİ aktivistleri Kaos GL’nin desteklediği LGBTİ+ Onur Haftası Yerel Örgütler Buluşması’nda bir araya geldi.

Daha kapsayıcı bir dil nasıl inşa edilir? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Farklı şehirlerden LGBTİ aktivistleri Kaos GL’nin desteklediği LGBTİ+ Onur Haftası Yerel Örgütler Buluşması’nda bir araya geldi.

Bu yıl LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yerel Örgütler Buluşması Salt Galata’da yapıldı. Etkinlikte, LGBTİ örgütlerinin genel anlamda hangi konulara odaklandığı ve hangi alanlarda faaliyet yürütmekte zorlandıkları konuşuldu.

Çanakkale, Ankara, Dersim, Mersin, Trabzon, Hatay, İzmir, Diyarbakır, Edirne gibi illerden gelen aktivistlerle kendi coğrafyalarında yürüttükleri mücadelede güvenlik, yalnızlaşma, çoğunluğu kapsama, örgütlenme, ortak dil oluşturma gibi konuların tartışıldığı panelde esas olarak örgütlenme biçiminin daha kapsayıcı nasıl olabileceği konuşuldu.

Konusu kapsayıcılık olan panelde yaşanan katliamlar, insan hakları ihlallerine verilen tepkiler, milliyetçi ve dindar kesimle olan iletişimsizlik konuları tartışılırken tüm yerellerin daha kapsayıcı nasıl bir dil oluşturabileceği konuşuldu.

Baskı ve linç girişimlerine karşı nasıl bir dil üretileceği, stratejik birliktelikler ve hareketin dinamiğini bu alanda nasıl yürütebileceği konuları tartışıldı.

*Bu etkinlik, Kaos GL ve Pembe Hayat'ın yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi Yerel Örgütlerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Fonu kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: yaşam
nefret