03/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Danışabilir miyiz yazı dizisinin son bölümünü Türkiyeli LGBTİ+’ların ulaşabileceği derneklere ayırdık.

Danışabilir miyiz?-4 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’de LGBTİ+ ailelerin, LGBTİ+ mültecilerin ulaşabileceği ile HIV’e dair danışmanlık veren kurum ve oluşumları hatırlattığımız “Danışabilir miyiz” yazı dizisinin son bölümünü yayımlıyoruz.

Yazı dizisinin son bölümünü Türkiyeli LGBTİ+’ların ulaşabileceği derneklere ayırdık. Türkiye’nin farklı kentlerinde LGBTİ+’ların hukuki, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmeti veren dernekler şöyle:

Kaos GL

1994 yılında kurulan Dernek, Türkiyeli LGBTİ+’lara akademik, hukuki, askerlik, uzman desteği, trans geçiş süreçleri, yasal haklar ve yükümlülükler, hormon kullanım süreçleri, sağlık hakkına erişim, maddi desteğe erişim, yurt dışına iltica ve psikososyal danışmanlık sağlamaya danisma@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam ediyor.

Hukuksal alandaki danışmanlık için ise hukuk@kaosgl.org adresini kullanıyor.

Pembe Hayat

Ankara’da 2006 yılında kurulan Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Türkiye’nin ilk trans hakları derneği.

Derneğin danışmanlık hizmeti için 0532 462 1705 numaralı telefonu arayabilir ya da sosyalhizmet@pembehayat.org adresine e-posta yollayabilirsiniz.

SPoD LGBTİ

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) toplumun her alanında yaşanan ve özelde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık durumları ile ilgili veri oluşturmayı ve bütün ayrımcılık biçimlerinin ortadan kalkmasına yönelik çalışmayı amaçlıyor.

Dernek bu doğrultuda öncelikli olarak ekonomik, sosyal haklar ve sosyal politika alanlarına yoğunlaşıyor ve LGBTİ+’lara hukuki-psikolojik danışmanlık sağlıyor. Danışmanlık için 0850 888 5428 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Genç LGBTİ Derneği  

İzmir’de LGBTİ+ gençlerin sorunlarını araştırmak ve bu sorunları gündemleştirmek için kurulan Genç LGBTİ Derneği danışmanlık hizmetini danışma@genclgbti.org e-posta adresinden ve 0232 464 03 30 numaralı telefondan sağlıyor.

Dernek, hukuki (hukuk@genclgbti.org), akademik, online, sosyal medya ile telefon üzerinden, yüz yüze ve akran danışmanlığının yanı sıra uzman yönlendirmesi de yapıyor.

Kırmızı Şemsiye

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, Türkiye’deki savunmasız ve dezavantajlı toplumsal gruplar içerisinde yer alan seks çalışanlarının cinsel sağlık ve insan hakları noktasındaki sorunlarını gündeme taşımak ve bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirmek için faaliyet yürütüyor.

Dernek hak ihlallerine, ayrımcılığa ve şiddete maruz kalan trans bireylere ve seks işçilerine yönelik 0534 010 95 98 numaralı telefondan hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Antalya BİZ

İnsan hak ve özgürlükleri temelinde, bağımsız, eşitlikçi bir politikayla her türlü ayrımcılığa ve her türlü şiddete karşı mücadele etmeyi hedefleyen ve 8 Mart’ta dernekleşen Antalya BİZ’e bizantalya@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bursa Özgür Renkler

Bursa Özgür Renkler cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı, şiddet ve LGBTİ+lara yönelik nefrete karşı mücadele veriyor, bu alanda politika üretilmesi, farkındalık sağlanması üzerine çalışıyor.

Dernek, LGBTİ+’lara yönelik psikolojik destek, hukuki danışmanlık ve akran danışmanlığı verilmesi, LGBTİ+’ların bir araya gelerek bir dayanışma kültürü̈ ve örgütlenme bilinci oluşturma gibi LGBTİ+’ları güçlendirmeye yönelik çalışmaları da içeriyor.

Derneğe ozgurrenkler@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Muamma LGBTİ+

Kasım 2018’de kurulan Mersin Muamma LGBTİ+ Derneği de danışmanlık hizmeti sağlıyor. Dernek, Ekim 2019 itibari ile psikolojik ve hukuki alanda LGBTİ+’lara danışmanlık veriyor.

Derneğe, muammalgbti@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Mersin 7 Renk

Dernek Eylül 2013 den bu yana LGBTİ+ hak savunuculuğu yapıyor ve LGBTİ+ hakları konusunda farkındalığın geliştirilmesi için Mersin’de faaliyet yürütüyor.

Derneğin danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak için 7renkmersinlgbt@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam