06/05/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Daracık Sokak’ta Çağla Joker’in transfobik nefret cinayeti sonucu öldürülmesinin ardından, trans kadınların evleri ‘kaynaklanarak’ kapatıldı.

Daracık Sokak’ta Transların Evleri ‘Kaynakla’ Kapatıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Daracık Sokak’ta Çağla Joker’in transfobik nefret cinayeti sonucu öldürülmesinin ardından, trans kadınların evleri “kaynaklanarak” kapatıldı.
 
Beyoğlu Daracık Sokak’ta translara dönük saldırılara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz haftalarda Çağla Joker isimli trans kadının öldürülmesi ve Nalan isimli bir trans kadının yaralanmasının ardından; Daracık’taki trans kadınların evleri kaynaklanarak kapatıldı.
 
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada transların evlerinin göreve yeni atanan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner tarafından usulsüzce kaynaklanarak kapatıldığı belirtildi.
 
Beyoğlu Emniyeti: Biz yapmadık
Beyoğlu Emniyeti ise kaosGL.org’a açıklama yaparak böyle bir uygulamaları olmadığını, polisin yetkisini aşmayacağını iddia etti. Emniyet’ten detaylı bilgi alma isteğimiz ise reddedildi.
 
Belediye de bilmiyormuş!
Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de kaynakla kapatma konusunda bir bilgileri olmadığını iddia etti. Daracık Sokak’taki evleri “işletme olarak kullanıldığı, fuhuş yapıldığı ve tatsız olaylar yaşandığı” gerekçesiyle mühürlediklerini öne süren Zabıta Müdürlüğü, “Birimlerimiz birtakım evleri mühürlemiştir; ancak size daha detaylıca bilgi vermem mümkün değildir” dedi.
 
Avcılar Meis Sitesi’nde yaşayan trans kadınlara dönük linç girişimlerinin ardından da; transların evleri mühürlenmiş, translar sokakta kalmıştı.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam