17/08/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Vegisso Mutfak’tan Yasin Keskin, Datça’da homofobik saldırıya uğradı. Saldırıya sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi de katıldı. Polisler ise saldırganı yakalamak yerine Keskin ile dalga geçti.

Datça’da homofobik saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vegisso Mutfak'tan Yasin Keskin, Datça’da homofobik saldırıya uğradı. Saldırıya sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi de katıldı. Polisler ise saldırganı yakalamak yerine Keskin ile dalga geçti.

Vegan, LGBTİ aktivisti Yasin Keskin 15 Ağustos Cumartesi gecesi Muğla’nın Datça ilçesinde homofobik nefret saldırısına uğradı. Eğlenmek için gittikleri bir barda dans ederken önce rahatsız edici bakışlarla karşılaşan Keskin’e kimliği belirsiz bir kişi bar çıkışı tokat attı. Ardından sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi Keskin’e boruyla saldırdı.

Barda görüp dışarıda saldırdı

Keskin yaşadıklarını KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Üç arkadaş Datça’ya bir günlüğüne tatile gittik. Akşam da eğlenelim diye bir mekana gittik ve dans ediyorduk. Orada bir grup erkeğin bize kötü baktıklarını fark ettim. Gecenin sonunda dışarıda bir tartışmayla karşılaştık. Bir grup erkek kavga ediyordu.

“O sırada birden hiç alakamız olmamasına rağmen içeride kötü bakanlardan birisi gelip bana tokat attı. Şu an hala gözümün altı mosmor. Tokattan sonra bağırmaya başladım ben. Tokat atan kaçtı ama o sırada başka birisi bu sefer bir boruyla saldırmaya başladı bana. Daha sonrasında çevredekiler ikinci saldırganın sivil polis olduğunu söylediler. Bar sahibi ise bize yardımcı olmak yerine bizi dışarıya attı.”

Polisten homofobik ayrımcılık!

Keskin saldırının ardından hemen polisi aradı. Olay yerine gelen ekiplere saldırıyı aktardı ancak polisler ifadesini almak yerine kendisine güldü:

“Polis onları aradıktan bir süre sonra geldi. Hemen polis aracına koştum ama benimle ilgilenmediler. Olayı anlattığımda polis ve o sırada orada olan kişiler bana güldü. Ben şiddete uğramışım ama onlar ‘Bir ibneyle ne uğraşacağız’ diye düşündüklerinden herhalde benle dalga geçme derdindeler. Beni merkeze götürüp ifade almalarını söyledim ama götürmediler. İşlem yapmayı reddettiler.”

İstanbul’da yaşadığı dönemde eşcinsel olduğu için polisten şiddet gördüğünü ve yine daha önce yaşadığı homofobik saldırılardan sonra karakolda ve yargı sürecinde ayrımcılıkla karşılaştığını hatırlatan Keskin, “Hem bana güldükleri için hem de daha önce yaşadığım tecrübelerden dolayı ben de uzaklaştım polisin yanından” dedi.

“Onlar zaten sizi izliyordu…”

Saldırının ardından Datça’dan uzaklaşmaya çalışırken Keskin ve arkadaşlarının peşine bu sefer de iki motorcu takıldı. Keskin’in aktardıklarına göre motorcuların ifadeleri olayı özetliyor:

“İçeridekiler zaten sizi izliyordu. Dikkatli olun ve Datça’yı terk edin. Burada sizi linç ederler. Tehlikeli tipler.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret