09/07/2008 | Yazar: Barış Sulu

“Eryaman Çetesi” davasında karar beklerken yine erteleme çıktı, usulen gerekçe heyetin değişmesi. Dava 18 Eylül 2008’de 11.

Davalarda erteleme kararı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı “Eryaman Çetesi” davasında karar beklerken yine erteleme çıktı, usulen gerekçe heyetin değişmesi. Dava 18 Eylül 2008’de 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davacı avukatlarından Senem Doğanoğlu: “Biz iyi niyetli bir yorumla dosyayı incelemeye değer bulduklarını düşündük. Ne söylesek spekülatif olur.”

KAOS GL 09/07/2008

Barış Sulu, Ankara - Deniz Gökhan, İzmir

Ayhan Günay, Şammas Taşdemir, Ahmet Günay ve Harun Çavdar’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması Ankara’da, 8 Temmuz 2008 Salı günü saat 14.30’da 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davacı avukatlarından Senem Doğanoğlu bu davanın Türkiye Cumhuriyeti hukuk sürecinde çok önemli bir yeri olduğunu belirttiği savunmasında, “Nefret Suçları”nın Türk Ceza Kanunu’nda tanındığını “TCK madde 77 ve 78 gereğince insanlığa karşı suçlar nefret suçlarının bir bölümüdür ve bu muhakemede tatbik edilmelidir” dedi ve imzalanan iyi niyet anlaşmalarının ve protokollerin uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Doğanoğlu ayrıca; “Transeksüel bireyleri cinsel kimliklerinden dolayı yok etmeye çalışan bir örgüt ile karşı karşıya olduğumuz çok açıktır” dedi.

Davayı şikâyetçi olan travesti ve transeksüellerin yanı sıra; Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat gibi LGBTT örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları LGBTT Hakları Platformu’ndan gönüllüler de izledi. Heyetin değişmesi sonucu, dava 18 Eylül 2008 tarihine ertelendi.



Öte yandan İzmir’de yaşayan Melissa’nın 06.12.2007 tarihinde, İzmir Emniyetine bağlı bir polis memuru tarafından, kendisinden istenildiği gibi yere yatmak üzere iken, göğsünden vurulması ve hayati tehlike geçirmesine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianame ile İzmir 7.Asliye Ceza mahkemesinde açılan ve sanık polis memurunun "Zor kullanma yetkisinin aşılması suretiyle kasten yaralama" suçundan yargılandığı davanın, 07.07.2008 günü saat 11:15 'teki duruşması, hâkimin izinli olması nedeniyle ertelendi. Türkiye’de ki LGBTT örgütlerinin de önemle takip ettiği davaya LGBTT Hakları Platformu’ndan gönüllüler ve Kaos GL İzmir’den kalabalık bir grup Melissa ile dayanışmak ve duruşmayı izlemek için İzmir Adliyesi’ndeydi.

Konuyla ilgili haberler:

http://www.kaosgl.org/node/1849

http://www.kaosgl.org/node/1836

Etiketler: yaşam
nefret