05/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Trans mahpus Esra Arıkan, trans geçiş ameliyatının ardından Bakırköy Kadın Hapishanesi’ne sevk edildi.

Dayanışma kazandı: Esra Bakırköy Kadın Hapisanesi’ne sevk edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans mahpus Esra Arıkan, trans geçiş ameliyatının ardından Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne sevk edildi.

14 yıldır mahpus ve bu süre içinde 10’u aşkın farklı hapishanede tecritte kalan trans kadın Esra Arıkan, trans geçiş ameliyatının ardından Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne sevk edildi.

Trans mahpus Esra Arıkan on dört yıl boyunca kaldığı tüm hapishanelerde gardiyanlar tarafından taciz ve şiddete maruz kaldı, birçok hakkı gasp edildi. Arıkan, 2016 yılında Eskişehir H Tipi Kapalı Hapishanesi'nde işkenceye uğradı ve işkence sonrası hastaneye sevki engellendi. Bu dönemde Arıkan için “Trans Tutsak Esra ile Dayanışma İnisiyatifi” oluşturuldu.

İnisiyatif, Esra Arıkan’ın sevk edildiği hapishanelerde maruz bırakıldığı adaletsizlikleri kamuoyuna duyurdu ve dayanışmayı sürdürdü. Esra da dayanışmadan aldığı güçle mücadelesini kazandı. On yıllardır mücadelesini verdiği trans geçiş ameliyatını oldu ve Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne sevk edildi.

“Dayanışmayla örülen mücadelenin önünde hiçbir engel duramaz”

Bu güzel gelişmeyi Esra Arıkan’ın vasisi Merve Arkun’a sorduk. Arkun KaosGL.org’a dayanışmanın bütün engelleri kaldıracağını söyledi:

“Bu ameliyatın gerçekleşmesi hem Esra hem de bizler için çok önemliydi. Esra 10 yılı aşkın bir süredir verdiği mücadeleyi dayanışma ile kazandı. Ameliyat sonrası yaşadığı mutluluğu, mutluluğumuzu tariflemek zor… Bu bize şunu bir kez daha gösterdi; iktidarlar aramıza beton duvarlar da örse, bizleri tecrit politikalarıyla yıldırmak istese de dayanışmanın ve dayanışmayla örülen mücadelenin önünde hiçbir engel duramaz.”

Esra mektuplarınızı bekliyor

Trans geçiş ameliyatının ardından Esra ile dayanışmaya devam… Esra yollayacağınız mektuplarla yalnız olmadığını ve dayanışma ile kazandığı mücadelesinin yine dayanışma ile daha da büyüyeceğini, yalnız olmadığını hissedecek.

Esra'yla dayanışmak için mektup yollayacağınız adres şöyle:

Zuhuratbaba Mah.

Dr. Tevfik Sağlam Cad.

Lepra Hastanesi Yanı

No:28 Bakırköy/İstanbul

İlgili haber:

Trans tutsak Esra Arıkan: ‘İşkence görüyorum’

Cinsel eğilim farklılığı’ havalandırmaya çıkmaya engel!

Trans mahpus Esra’ya İzmir’den destek

İzmir’de trans mahpus Esra ile dayanışma etkinliği

Mektuplarımız trans mahpus Esra’ya!

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam