19/10/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Taksim’de haftanın yedi günü açık mekan Bigudi, kültürel etkinliklerin ve dayanışma partilerinin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor.

Dayanışma partileriyle Taksim’de bir merkez: Bigudi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Taksim’de haftanın yedi günü açık mekan Bigudi, kültürel etkinliklerin ve dayanışma partilerinin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bigudi Club, yaklaşık 9 yıldır İstanbul’da gece hayatının önemli merkezlerinden biri. Özellikle sadece kadınlara açık mekanların çok az olduğu bir dönemde buluşma merkezine dönüşen Bigudi bundan böyle haftanın her günü herkese açık bir şekilde yoluna devam edecek.

“Kültür ve dayanışma merkezi olmak istiyoruz”

Bigudi’nin işletmecilerinden hak savunucusu Deniz Rojda bu değişikliği şöyle anlattı:

“Bigudi artık haftanın 7 günü LGBTİ’lere ve LGBTİ dostlarına açık bir mekan. Önceden sadece Cumartesi günleri kadınlara açık bir mekandı ama bunu değiştirdik. Bigudi’yi bir tür kültür merkezine dönüştürmek istiyoruz. Zaten mekan halihazırda Cuma cumartesi geceleri kulüp; geri kalan zamanlarda kafe-bar konseptinde çalışıyor. Çeşitli etkinliklerle Bigudi’yi homofobi, transfobi, ırkçılık, cinsiyetçilik, milliyetçilik ve türcülük karşıtlarının merkezine dönüştürmek istiyoruz.”

Bigudi bir yandan da dayanışma partilerine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Feminizm Hareketi’nin Transevi ile dayanışma partisi, Ayı Sözlük’ün yaş günü partisi gibi partiler Bigudi’deydi. Önümüzdeki haftalarda Homojen Dergi’nin Transevi ile dayanışma partisi, İstanbul LGBTİ’nin ofisinin boşaltılmak istenmesine karşı dayanışma partisi gibi partilerle Bigudi dayanışmanın en eğlenceli hallerini ağırlayacak.

“Dayanışmaya en ihtiyaç duyduğumuz zamanlar”

Deniz Rojda, Bigudi’de sergi ve film gösterimleri de yapmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

“LGBTİ dostu mekanların tek tek kapandığı bir yerde kültürel etkinliklerimizi yapabileceğimiz merkezi bir yer bulmak gerçekten çok zor. Bir hak savunucusu olarak bu zorlukları ben de örgütlü olduğum kurumlarda yaşıyorum. Taksim ve eğlence hayatına dönük ciddi bir baskı var. Eğlence hayatı bitirilmek isteniyor ama bir yandan bu etkinlikler dayanışma etkinlikleri. Ve dayanışmaya hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var.”

Deniz Rojda son olarak Bigudi’de her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ettiklerini ve gelenler için güvenli ve eğlenceli bir alan yaratmak istediklerini söyledi.

Bigudi’yle iletişim kurmak için tıklayın.


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam