31/08/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

Özgür Dönüşüm Ankara, ‘atma-ver’ şiarıyla her gün onlarca ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyor.

Dayanışma ve dönüştürme bir arada: Özgür Dönüşüm Ankara Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Dönüşüm Ankara, “atma-ver” şiarıyla her gün onlarca ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyor. 

Her gün onlarca kişinin “talep” ve “teklif” ettiği Özgür Dönüşüm Ankara grubu yaklaşık 100.000 üyesiyle “atma-ver” mantığıyla yüzlerce işlevselliğini koruyan ürünün çöp olmasını engelliyor.

Özgür Dönüşüm sadece maddi yetersizliği olanlarla eşya paylaşımı sağlamak ve onların ihtiyacını karşılamak değil, maddi anlamda yeterliliği olanlar için de tüketimi en aza indirme amacını güdüyor. 

Bir Facebook grubu üzerinden varlığını yürüten Özgür Dönüşüm Ankara, çoğu ikinci el eşya grubunun aksine sayfa görevlileri tarafından düzenli kontrol ediliyor ve ihtiyacınız olan ürüne bir “talep” gönderisi girmeniz hâlinde ücretsiz olarak ulaşabiliyorsunuz.

Aynı şekilde artık kullanmadığınız eşyalarınızı fotoğrafıyla birlikte “teklif” gönderisi yayınlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğiniz bu platform size, Facebook yayın koşullarını göz önünde bulundurarak eşit bir paylaşım ağı oluşturmak için teklif ya da talebinizi günde bir kez güncelleme hakkını tanıyor. Böylece, günde birkaç kez güncellenerek grubun en üstüne taşınan gönderilerin ve hâliyle diğer gönderileri görünmez kılma sorununun çözümü bulunmuş oluyor.

Özgür Dönüşüm Ankara, aynı zamanda “ben sana aynısını evde yaparım” insanlarının yüzünü güldürecek bir uygulamayla evde dönüştürülen ürünleri paylaşma imkânı da sağıyor. Kasa ve çıtalardan yapılmış bir ev langırtını ya da eski çiçek kasalarından kediler için yapılmış işlevsel yatakları bu grupta görmek mümkün.

Özgür Dönüşüm Ankara grubuna buradan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam