13/11/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği ve Kaos GL’nin düzenlediği Dayanışma Yaşatır Çalıştayı, heteroseksist ve cinsiyetçi politikalara karşı bir arada mücadele sözü ile sona erdi.

Dayanışma Yaşatır yol haritasını belirledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği ve Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Dayanışma Yaşatır Çalıştayı 8-9 Kasım tarihlerinde İstanbul’daydı.

Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtı müdahalelere yönelik feminist ve LGBTİ+ aktivistlerinin ortak mücadelesinin yol haritasını belirlemek üzere düzenlenen Çalıştay’ın ilk gününde “Hukuk, Akademi, Uluslararası Süreçler” ve “Yerel Siyaset, Medya, Aktivizm” konuşuldu.

dayanisma-yasatir-yol-haritasini-belirledi-1

dayanisma-yasatir-yol-haritasini-belirledi-2

Çalıştay’ın ilk günü oturumlarının ardından bir araya gelen çalışma grupları, hukuk, yerel siyaset, aktivizm, medya ve akademi alanlarına dair sorunları tespit edip ortak çalışma zemini geliştirmek üzere çözüm önerilerini hazırladı.

dayanisma-yasatir-yol-haritasini-belirledi-3

Sorunlara çözüm önerileri

Çalıştay’ın son günü 9 Kasım’da ise çalışma gruplarının hazırladığı raporlar katılımcılarla paylaşıldı. Katılımcıların katkılarıyla raporların son hali verildi.

dayanisma-yasatir-yol-haritasini-belirledi-4

dayanisma-yasatir-yol-haritasini-belirledi-5

Dayanışma Yaşatır Çalıştayı, feminist ve LGBTİ+ hareket öznelerinin heteroseksist ve cinsiyetçi politika ile uygulamalara karşı bir arada mücadele edeceği alanlar yaratma ve var olanları güçlendirme sözü ile sona erdi.

 

 

 


Etiketler: insan hakları, kadın
nefret