05/07/2013 | Yazar: Murat Köylü

Devlet Bahçeliyi ziyaret eden DDA heyetinde SPoD adına Sedef Çakmak ve Kaos GL Derneği adına Murat Köylü de yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde yeni anayasa ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile görüşen Denge ve Denetleme Ağı üyeleri, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi parti genel merkezinde ziyaret etti.

Denge ve Denetleme Ağı adına ziyarete 12 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Heyet adına sözcülük görevini üstlenen Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan Hasan Seymen sivil toplumun anayasa beklentisine dikkat çekerek, siyasi partilerin seçimlerde verdiği sözün arkasında durmaları gerektiğini belirtti.

Denge ve Denetleme Ağı heyetinden Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, siyasi reform ihtiyacının altını çizdi. Kendirci, anayasa sürecinin şeffaf ve katılımcı olması gerektiğini vurguladı.

Heyeti kabul eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli sürecin daha açık işlemesi konusunda destek olacaklarını, sivil toplumun önerilerinden de yararlandıkların ifade etti.

Bahçeli, Uzlaşma Komisyonu’ndaki AK Partili üyelerin tartışmalara katılmaktan çok, Başbakan Erdoğan’ın talimatlarını taşıdığını düşündüğünü söyledi.

Yeni anayasa ihtiyacına ve Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam etmesi gerektiğine ısrarla vurgu yapan Bahçeli’ye göre medya sürece daha olumlu ve bağımsız katılmalı; sivil toplum da bunun takipçisi olmalı.

Bahçeli “Kırmızı çizgilerimizden vazgeçmek Türkiye adına yanlış yapmak olacaksa biz bunu yapmayacağız.” dedi.

DDA heyetinde SPoD adına Sedef Çakmak ve Kaos GL Derneği adına Murat Köylü de yer aldı.

DDA yeni anayasa sürecine odaklanmakla birlikte, savunuculuk etkinliklerini de uzun vadede sürdürerek, yasal çerçevede ve uygulamada ne tür değişiklikler yapılması gerektiği üzerinde çalışmaya devam edecek.


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
nefret