20/03/2019 | Yazar: Kaos GL

“Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası”nda modacı Deniz Berdan’ın defilesinde trans modeller yürüdü, podyumda gökkuşağı bayrağından tasarlanan aksesuar da yer aldı.

Deniz Berdan podyumda gökkuşağı açtırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası”nda modacı Deniz Berdan’ın defilesinde trans modeller yürüdü, podyumda gökkuşağı bayrağından tasarlanan aksesuar da yer aldı.

İstanbul’da bu yıl 13.’sü düzenlenen “Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası”nda Sonbahar/Kış koleksiyonunu tanıtan modacı Deniz Berdan’ın defilesinde trans modeller de yürüdü.

19 – 22 Mart tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek moda haftasında, Berdan koleksiyonunu “Toplumda bireylerin çeşitli şekillerde nesneleştirilmesine karşı çıktığım” cümlesi ile tanımlıyor.

6 tasarımcı ve markanın 38 defileyle yer aldığı moda haftasında Berdan’ın koleksiyonunda gökkuşağı bayrağından yapılan aksesuar da vardı. Berdan 2016 yılında düzenlenen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda da cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek için podyumda drag queen Onur Gökhan Gökçek’i (Cake Mosque) de ağırlamıştı.


Etiketler: yaşam, moda
İstihdam