28/09/2007 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Son üç sayıdır Kaos GL dergisinin ulusal dağıtım şirketi aracılığı ile dağıtıldığını ve dergimize gazete bayilerinden ulaşabileceğinizi müjdelemiştik.

Son üç sayıdır Kaos GL dergisinin ulusal dağıtım şirketi aracılığı ile dağıtıldığını ve dergimize gazete bayilerinden ulaşabileceğinizi müjdelemiştik. Bu gerçekten çok büyük bir adımdı Kaos GL dergisi için. Ancak kendi şehrinizde herhangi bir gazete bayiinden ulaşabilmeniz için bu derginin satması gerekiyor. Sizleri derginize sahip çıkmaya çağırıyoruz; hep var olabilmek için.

Son üç sayıdır Kaos GL dergisinin ulusal dağıtım şirketi aracılığı ile dağıtıldığını ve dergimize gazete bayilerinden ulaşabileceğinizi müjdelemiştik. Bu gerçekten çok büyük bir adımdı Kaos GL dergisi için. Çünkü yıllardır LGBT bireyler bize Kaos GL dergisine ulaşamadıkları için yakınıyorlardı, kendi şehirlerinde derginin satılıyor olmasını talep ediyorlardı. Bu bizim için de bir amaçtı: daha çok şehirde daha çok LGBT bireyle dergimizi buluşturmak ve kendilerine ait bir dergiye sahip olmalarını sağlamak. Nihayet gerçekleşti ancak ilk sayının satış rakamları elimize ulaştığında hayal kırıklığı yaşadık. Hayal kırıklığı yaşadık çünkü bu güne kadar almış olduğumuz geri bildirimler sayesinde bu sayının çok daha fazla olmasını umuyorduk. Hayal kırıklığı yaşadık çünkü bu derginin ulusal dağıtım şirketi kullanılarak tüm yurda dağıtılmasını sağlayabilmek için İsveç’ten bir kuruluşla 3 toplantı gerçekleştirmiş ve onun sonucunda bir proje yazmıştık ve bu projenin başarılı olmasını umuyorduk.

Size bu projeden bahsetmek istiyorum biraz, derginin ulusal dağıtım şirketi ile şehirlerinize kadar gelmesinin ne denli önemli olduğunu vurgulamak için. İsveç’te faaliyet gösteren bir vakıf olan Olof Palme Center bize kendi ülkelerinde bir LGBT organizasyonuyla ortaklaşa çalışmamız ve bunun için bize mali kaynak yaratacaklarını söylemesi üzerine biz de İsveç’in en büyük LGBT örgütü RFSL ile iletişime geçtik. Bu görüşmeler sonunda 2006 yılında küçük çaplı, organizasyonların birbirini tanımalarına yönelik iki workshoptan oluşan küçük bir proje yaptık. 2007 yılı için ise, bizim dergimizi desteklemelerini istedik Olof Palme Center’dan ve RFSL’de bize yerel muhabir ağı oluşturabilmemiz için eğitim desteği vermesini. Kabul edildi talebimiz ve 1 yıl için ( 6 sayı) dergimizin mevcut basım sayısının (1.000 adet) 3.000 adete çıkartılmasını ve derginin bizim de hayal ettiğimiz gibi tüm yurtta satılmasını sağlayacak bir dağıtım ağına sahip olması sağladık bu projeyle. Proje kapsamında Olof palme Center bize 2.000 adet fazla dergi basımının masrafını ve ulusal dağıtım masrafını sağlayarak destek veriyor. Aynı proje 2008 yılı için de geçerli. Ama sadece 2008 yılı sonuna kadar çünkü projenin hedefi, 2008 yılından sonra derginin kendi kendini döndürebilen ve kendi başına ayakta durabilen bir dergi olması.

İşte tam da bu noktada sizlerin desteği giriyor devreye. Çünkü derginin yine bu sayıda basılabilmesi ve kendi şehrinizde herhangi bir gazete bayiinden ulaşabilmeniz için bu derginin satması gerekiyor. Siz derginize sahip çıktığınız ve satın aldığınız sürece yaşadığınız yerden bu dergiye sahip olmayı sürdüreceksiniz, siz bu dergiyi satın aldığınız sürece biz sesimizi daha çok duyuracağız, siz bu dergiyi satın aldığınız sürece Kaos GL dergisi güçlenecek ve daha çok yerde bulunabilecek ve yer edinecek kendine.

Sizleri derginize sahip çıkmaya çağırıyoruz, hep var olabilmek için.

Etiketler:
nefret