27/11/2013 | Yazar: Loren Elva

Dersim’de yüzlerce kadın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sokağa çıkarak taleplerini haykırdı.

Dersim’in 25 Kasım’ı: Savaşa, Duvarlara Dur De! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dersim’de yüzlerce kadın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sokağa çıkarak taleplerini haykırdı.
 
Hepimiz Dora’yız!
Dersim Kadın Platformu’nun çağrısıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelen kadınlar Seyit Rıza Meydanı’na yürüdüler.  LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) de katıldığı yürüyüşte, "Şiddete, tecavüze, yoksulluğa, çocuk istismarına, tacize, savaşa, kadın katliamlarına, duvarlara DUR DE" yazılı pankartının yanı sıra, "AKP Sanane, Kızlı Erkek El Ele", "Susma Haykır Eşcinseller Vardır", "Kes Sesini Tayyip", "Hepimiz Roşin’iz, Hepimiz Dora’yız" dövizleri açıldı.
 
Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de katıldığı yürüyüşte, kadınlar adına basın açıklaması yapan Özlem Uç, AKP Hükümeti’nin kadınlara yönelik politikalarını eleştirerek “Her yaştan kız çocuğu ve kadın babası, abisi, kocası, devlet memuru, polisi, öğretmeni kısaca eril zihniyet tarafından tacize, tecavüze maruz bırakılmıştır,” dedi.
 
“Gezi direnişinden, Kürdistan’da yürütülen savaşa; Mirabel kardeşlerden Rosalara, Clara Zetkinlerden Zilanlara, Göçük altında yaşamını yitiren Beşlere, Sakinelere tarih kadınların ve halkların büyük mücadelelerine sahne oldu, olacak. Şiddete, savaşa, yoksulluğa karşı kimliğimiz, bedenimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
 
“Haydi Örgütlenmeye, Özgürleşmeye!”
Belediye Başkanı Şahin ise "kadınlar özgürleştikçe insanlık özgürleşir. Biz buradayız ama bizim kaç mislimiz kadın evlerinde. Sıkıntıları olanlar var çünkü özgür değiliz. Erkek aklıyla yönetiliyoruz. Hayatın her alanında şiddet var. Kadını sınırlayan yasalar, toplumsal değerler yaratılmak isteniyor. Daha fazla dışarı çıkacağız, sesimizi daha gür çıkaracağız örgütleneceğiz. Haydi, örgütlenmeye haydi özgürleşmeye" şeklinde konuştu. 

Etiketler: kadın
İstihdam