09/03/2015 | Yazar: Loren Elva

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dersim’de büyük bir coşkuyla rengârenk kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dersim’de büyük bir coşkuyla rengârenk kutlandı. Dersîm Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu da yürüyüşe katılarak “Ispanağı Artık Safinaz Yesin” dedi.
 
Dersim Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi için İş Bankasının önünde toplanan Dersîm Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu, Eski Hastane önüne gökkuşağı bayrakları ve sloganlar ile yürüdü.
 
Yaşasın kadın kadına aşk!
 
“Susma haykır lezbiyenler vardır”, “Travestiyiz buradayız alışın alışın gitmiyoruz” sloganları atarak “Artık Ispanağı Safinaz Yesin”, “Taciz Tecavüz Erkeklikse Erkek Değiliz”, “Yaşasın Kadın Kadına Aşk” dövizleri taşıdı.
 
Eski Hastane önünde kitle ile buluşan Roştîya Asmê aktivistleri burada kitle ile birlikte erbaneler, davul, zurna eşliğinde “Jin, Jîyan, Azadî”, “Susma Haykır Translar da Vardır”, “Kadınlar Saflara Öz Savunmaya”, “Yaşasın Rojava Kadın Devrimimiz”, “Bijî Berxwedana Jînan”, “Bağır Herkes Duysun Erkek Şiddeti Son Bulsun” sloganları ile Seyit Rıza Meydanına kadar yürüdü.
 
Mitinge, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, HDP il ve ilçe eş başkanları, SKM, ÖGK, Kızıl Sopalılar, YDK, DKH, EMEP’li Kadınlar, KESK Kadın Meclisleri ve yüzlerce kadın katıldı. 

Etiketler: kadın
İstihdam