05/09/2011 | Yazar: Can Türkan

Leonardo Di Caprio yeni filminde tartışmalı yöntemleri ve özel hayatıyla ABD tarihinin en etkili siyasi kişiliklerinden biri olan FBI’ın ilk başkanı John Edgar Hoover’ı canlandırıyor.

Di Caprio Yeni Filminde Eşcinsel Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tartışmalı yöntemleri ve özel hayatıyla ABD tarihinin en etkili siyasi kişiliklerinden biri olan John Edgar Hoover’ın çalkantılı iş ve aşk hayatı Milk filminin Oscar’lı senaristi Dustin Lance Black tarafından kaleme alındı. Hoover’a beyazperdede ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio can verdi.
 
John Edgar Hoover Beyazperde’de
J.Edgar’ın yeni rol ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio tarafından canlandırıldı. Hoover’ın aşk yaşadığı iddia edilen özel yardımcısı ise Armie Hammer tarafından canlandırıldı. Bunun dışında kadrosunda Naomi Watts ve Judi Dench gibi yetenekli oyuncuları bulunduran film ödül sezonunun en büyük favorilerinden biri.
 
İzleyicilerin asıl heyecanlanması gereken kısım ise yönetmen koltuğu. Filmin yönetimi 4 Oscar’lı büyük usta Clint Eastwood’a emanet. Hatta söylenene göre senarist, J.Edgar’ın senaryosunu Milk filminden bile önce yazmış ancak hiçbir yapımcı filme yanaşmamış, ta ki Eastwood senaryoyu okuyana kadar. Bize de iyi ki okumuş demekten ve beklemekten başka bir şey düşmüyor.
 
J.Edgar 9 Kasım 2011’de ABD’de vizyona girecek. Türkiye’deki vizyon tarihi ise henüz belli değil.


John Edgar Hoover Kimdir?
FBI’ın ilk ve en efsanevi başkanı olan John Edgar Hoover’ın hayatı J.Edgar adıyla sinemaya uyarlanıyor. 1891 ABD’de doğan ve hukuk eğitimi alan Hoover 1924’te FBI’ın ilk başkanı oldu. ABD’de gangsterlerin dünya çapında ün kazandığı 1930’lerın başında, ünlü suçluları izleyip ele geçirerek FBI’nin başarılarını geniş bir biçimde kamuoyuna duyurdu.FBI’nin disiplinli ve bağımsız bir kimlik kazanmasında belirleyici rol oynadı. FBI’ın başında bulunduğu yaklaşık 50 yıllık süre zarfı boyunca otoriter yönetimi ile sık sık tartışma konusu olsa da hiçbir ABD başkanı J.Edgar’ı görevden uzaklaştırmaya cesaret edemedi.
 
Otoriter yönetimi kadar özel hayatı da konuşulan Hoover’ın özellikle ölümünden sonra ortaya atılan eşcinsel olduğu iddiası uzun yıllardır tartışma konusu.
 

 


Etiketler: kültür sanat
nefret