20/08/2014 | Yazar: Gözde Demirbilek

Ege Üniversitesi sizi 2011’de aramızdan ayrılan Didem Madak’ın anısına düzenlenen sempozyuma davet ediyor.

Didem Madak Sempozyumu Ah’larını bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi sizi 2011’de aramızdan ayrılan, çiçekli şiirler yazmak isteyen, olmayan fincanlardan olmayan çaylar içen, kaderini bir çokomel kâğıdı gibi tırnaklarıyla düzeltmek istemiş Didem Madak’ın anısına düzenlenen sempozyuma davet ediyor.
 
“Benim hayatımla ve bir kadın oluşumla ilgili çözemediğim bazı meselelerim var, bu meselelerle samimiyet ve cesaretle boğuşuyorum hâlâ. Bütün bunlar yokmuş gibi davranıp, kitabî şiirler yazamam. Şiirlerim ütüsüz ve buruşuk gezdirdiğim ruhumun diyeti bence. Bu yüzden hepsi benden parçalarla dolu. Bu yüzden biraz ‘kadınsı’, durup dururken bağıran şiirler.” / Didem Madak
 
Didem Madak, şiir ile kadının pek nadir beraberliğinin en güzel emsallerinden biridir. Onu okumak, değişen Türkiye’de kadının, şairin, hatta insanın hallerine bakmak demektir. Şiirlerindeki içerik özellikleri kadar, üslubundaki başkalık, söylemindeki cesaret, samimiyet ve açıklık onu hem Türkiye, hem de dünya için öncü bir ses yapmaktadır. Gelin bu sese kulak verelim! “Didem Madak Sempozyumu” 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından düzenlenecek.
 
Sempozyuma bildiri özeti göndermek için son tarih 15 Eylül 2014. Ayrıntılı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
İlgili yazılar:
 

Etiketler: kültür sanat
nefret