03/04/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Pembe Hayat Dilek İnce Giysi Bankası, yılın ilk kargosunu mahpus translara gönderdi.

“Dilek İnce Giysi Bankası mahpus translara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dilek İnce Giysi Bankası yılın ilk kargosunu mahpus translara yolladı: “Kimsenin yalnız olmadığını hissettirebildiğimizi düşünüyoruz.”

2014 yılından bu yana mahpus ve ihtiyaç sahibi translara giysi yardımında bulunan Pembe Hayat Dilek İnce Giysi Bankası, yılın ilk kargosunu mahpus translara gönderdi.

Pembe Hayat Derneği Sosyal Hizmet Uzmanı Şennur Ören, Dilek İnce Giysi Bankası’nı KaosGL.org’a anlattı. Şennur Ören, Dilek İnce Giysi Bankası’nın bir dayanışma ağı oluşturduğunu belirtiyor.

Ören, “Senede 4 kere olmak üzere bahar, yaz ve kış başlangıçlarında LGBTİ mahpuslara giysi gönderiyoruz. Dilek İnce Giysi Bankası’nda günlük kıyafetlerden, ayakkabı ve çantaya kadar kişinin ihtiyaç duyabileceği tüm eşyalara ulaşmak mümkün. Ayrıca ihtiyacı olan tüm LGBTİ’ler derneğe gelip ya da adreslerine talep edip Dilek İnce Giysi Bankası’ndan kıyafet, ayakkabı, çanta vb. alabiliyorlar” diyor.

Dilek İnce Giysi Bankası’nın tüm mahpus LGBTİ’lerle dayanışmanın bir yolu olduğunu vurgulayan Ören, “Bir yandan onlarla mektuplaşarak aynı yolda yürüdüğümüzü ve bu yolda yürüyen kimsenin yalnız olmadığını hissettirebildiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Yılın ilk kargosu yola çıktı

Yalnızca gönüllülerin giysi bağışlarıyla trans mahpuslara ihtiyacı olan giysileri temin eden Dilek İnce Giysi Bankası yılın ilk kargosunu mahpus translara gönderdi. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 370 kişiye giysi desteği sunan Dilek İnce Giysi Bankası, 2018’in ilk kargosunu Antalya, Tekirdağ, Mersin, İstanbul ve İzmir’e ulaştırdı.

Nasıl destek sunulabilirsiniz?

Dilek İnce Giysi Bankası’na kullanılır durumdaki kıyafet ve ayakkabıları bağışlamak için sosyalhizmet@pembehayat.org adresine mail atabilir, ya da 0532 462 17 05 numaralı telefondan Pembe Hayat ile iletişime geçebilirsiniz.

Dilek İnce kimdir?

Eryaman Davası sürecinde müdahil olan ve verdiği mücadele sonucunda nefret cinayetine kurban giden 2 çocuk annesi trans kadın Dilek İnce'nin adı Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'nin kurduğu Dilek İnce Giysi Bankası'nda yaşıyor.  

İlgili haber:

Dilek İnce Giysi Bankası için neler yapabilirsiniz?


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam