07/09/2013 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Dün sabah Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) yol çalışmasına ve ODTÜ ormanındaki ağaçların kesilmesine direnen 14 kişi gözaltına alındı.

Direnişin Yeni Adresi: ODTÜ Ormanı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dün sabah Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) yol çalışmasına ve ODTÜ ormanındaki ağaçların kesilmesine direnenlerden 14 kişi gözaltına alındı.
 
Dün akşam ODTÜ’de basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis plastik mermiler ve gaz bombalarıyla saldırdı. Polis saldırısı sonucu Hürriyet gazetesi foto muhabiri Rıza Özer başından aldığı darbeyle bayıldı. Bazı basın mensupları da can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle ODTÜ’den ayrıldı.
 
Polislerin Kask Numarası Gezi’deki Gibi Yok!
CHP Ankara Milletvekili ve yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday adayı Aylin Nazlıaka ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da ODTÜ’deki direnişin bir parçasıydılar. Yol çalışmasının hukuka aykırı olduğunu belirten vekiller polislerin kask numaralarının olmamasına da dikkat çektiler.
 
Gezi Parkı direnişinde polis tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesi de direniş için ODTÜ’deydi. Direnişçiler, polisin attığı gaz bombalarıyla ODTÜ ormanında çıkan yangını söndürmeye çalıştılar.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu/Kaos GL 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam