20/04/2006 | Yazar: Kaos GL

Çift cinsiyetli olduğu için yıllardır toplumdan dışlandığını söyleyen 27 yaşındaki Bülent Coşkun, namaz kılmak için gittiği camiden de kovulduğunu öne sürdü.

Çift cinsiyetli olduğu için yıllardır toplumdan dışlandığını söyleyen 27 yaşındaki Bülent Coşkun, namaz kılmak için gittiği camiden de kovulduğunu öne sürdü. Dinine bağlı bir insan olduğunu söyleyen Coşkun, kendisinin travestilerle bir tutulmasına isyan ederek, ‘Ben doğuştan çift cinsiyetliyim. Diyanet işlerinden benim gibilerin hacca nasıl gideceği ve kadın mı yoksa erkek olarak mı namaz kılacakları hakkında fetva vermesini istiyorum'' dedi.

KAOS GL

Hayatının ‘tam bir dram’ olduğunu söyleyen Bülent Coşkun, 3 kardeşin en büyüğü olarak 1979 yılında Düzce’de dünyaya geldiğini ve 2 kız kardeşinin ‘normal’ olduğunu söyledi. Doğuştan çift cinsiyetli olduğunu belirten Coşkun, 8 yaşında iken ilk ameliyatını olduğunu ve ardından 20 yaşına geldiğinde arka arkaya 5 ameliyat daha geçirdiğini belirtti.

Özel bir hastanede 20 yaşındayken yapılan ameliyatla erkek olduğunu söyleyen Coşkun, ‘Doktorlar, aileme beni hep erkek olmam gerektiği yönünde telkin etmişler. Bana bir kere bile sormadan beni erkek yapmak için sürekli ameliyat yaptılar. Vajinamı kapattılar. Şimdi bende erkeklik organı var. Yapılan ilk hormon testimde ise yüzde 92 kadınlık hormonu çıkmış. Oysa ben kendimi kadın gibi hissediyorum'' diye konuştu.

Kadın olmak istiyorum

Bugüne kadar sağlık sorunları için 100 bin YTL’den fazla para harcadığını kaydeden Bülent Coşkun, Prof. Dr. Haydar Dümen’in kendisine psikolojik olarak kadın olması gerektiği yolunda bir rapor verdiğini söyleyerek sorunlarını şöyle dile getirdi:

‘Beni tedavi eden doktora bunu söylediğim zaman, ‘Gel sana kadın kalbi takalım’ diyerek benimle alay etti. Böyle bir rezalet olmaz. Ailem de benim erkek olmamı istiyor. Ama ben kadın ruhluyum ve kadın olmak istiyorum. Sokaklarda özgürce gezemiyorum. Herkes bana travesti muamelesi yapıyor. Oysa ben doğuştan çift cinsiyetliyim ve bunda benim suçum yok. Herkes benimle yollarda alay ediyor. Lokantaya giriyorum, ‘Yemeğini ye, kalk git’ diyorlar. Oysa ben paramla yemek için giriyorum. Kadınlardan çok büyük tepki alıyorum. Hepsi bana bakıp gülüyor. Hatta beni kovuyorlar.’

‘Birisi bana destek olursa, kadın olmak için gerekli operasyonları yaptırırım. Bana sormadan kapatılan kadınlık organımı tekrar açtırabilirim. Bunun için hazırım ve param da var. Tek isteğim bana birisinin destek olması. Ailem benim böyle kalmamı istiyor. Ama ben de bir insanım ve doğuştan çift cinsiyetli yaratılmamda zannediyorum ki suçum yok. Beni kınamasınlar. Bana bakıp gülmesinler. Herkesin evladı var.''

‘Diyanet fetva versin’

Düzce’de namaz kılmak için gittiği bir camiden kovulduğunu söyleyen Coşkun, o günden sonra psikolojisinin daha da bozulduğunu söyledi. Cenazelere katıldığı zaman bile herkesten uzak durduğunu belirten Coşkun, ‘Ben şimdi kadın olarak mı, yoksa erkek olarak mı namaz kılacağım? Ben hacca gitmek istiyorum. Kadın mı, yoksa erkek olarak mı hacca gideceğim? Diyanet İşleri bunun için, bizim gibi çift cinsiyetlilere fetva versin. Bu bunalımdan bizi kurtarsın’ dedi.

Kaynak: Hakan Turhan, Zafer Tokuş, DHA, Milliyet, 21 Nisan 2006

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam