03/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da düzenlenen 8. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’nda homofobik nefret söyleminde bulundu: “fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlık…”

Diyanet İşleri Başkanı’ndan nefret söylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'da düzenlenen 8. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’nda homofobik nefret söyleminde bulundu: “fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlık…”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya'da düzenlenen 8. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’nda homofobik nefret söyleminde bulundu.

Konferans’ın açılışında yaptığı konuşmasında Erbaş “Cinsiyet eşitliği gibi sloganlar adı altında birtakım sapkınlıkların gündeme getirildiğini ve yaygara yapıldığını görmekteyiz” dedi ve eşcinselliği “yaradılışa aykırı bir sapkınlık” olduğu homofobik söyleminde bulundu.

Erbaş’ın Twitter hesabında da paylaştığı nefret söylemi içeren konuşması şöyle devam ediyor: “Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır ve tarih boyunca bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş hem de lanetlenmiştir. Yani annelik ve babalıktan vazgeçen cinslerin birbiriyle evlenmelerine varıncaya kadar ileri götürülen bu iş, bütün insanlığın meselesidir, sadece Müslümanların meselesi değil. Bu yüzden çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın anlayışlara karşı eğitmek, bilinçlendirmek ve korumak hepimizin vazifesidir.”

Diyanet İşleri de nefreti üretiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı e-devlet uygulaması kendisine sorulan “İslam dininin LGBTİ+ kişilere yaklaşımı nedir” sorusunu da “normal ve doğuştan değil”, “patolojik”, “haddi/sınırı aşmak” ve “helak edici büyük günah” diyerek yanıtlamış ve nefret söyleminde bulunmuştu.


Etiketler: yaşam, din/inanç
nefret