15/07/2013 | Yazar: Atalay Göçer

Diyarbakır’da cinsiyet özgürlükçü, homofobi ve transfobi karşıtı mücadele yürüten KeSKeSoR LGBT Diyarbakır Oluşumu, Sümerpark Sosyal Hizmetler Yaşam Alanı önünde basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır: ÊDÎ BES E! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyarbakır’da cinsiyet özgürlükçü, homofobi ve transfobi karşıtı mücadele yürüten KeSKeSoR LGBT Diyarbakır Oluşumu, Sümerpark Sosyal Hizmetler Yaşam Alanı önünde basın açıklaması yaptı.


Eyleme ESP/ Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) de "Dora’nın katillerini tanıyoruz, hesap soracağız" dövizleriyle katıldı. Açıklamada sık sık "Susma haykır, translar vardır" ve "Transfobik devlet, yıkacağız elbet" sloganları atıldı.

AHMET YILDIZ, ’KIZ ŞABAN’, R.Ç...
KeSKeSoR LGBT Diyarbakır Oluşumu adına açıklamayı Kürtçe-Türkçe yapan Şinow Başarır, "Eşcinsel, biseksüel ve trans bireylere yönelen saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Bırakın nefret cinayetlerinin faillerinin tutuklanmasını, katillerin yakalanmış olması bile başka nefret suçlarının işlenmeyeceği anlamına gelmedi" dedi.

Başarır, katledilen Ahmet Yıldız, ’Kız Şaban’ lakaplı trans birey ve R.Ç’yi de hatırlatarak, "Hukuksuzluğun hüküm sürdüğü bir coğrafyada yaşıyoruz. Hukuksuzluğun önüne geçilmesi bizlerin ellerinde. Türkiye’de artık Nefret Suçları Yasası’nın yürürlüğe girmesi zorunludur" şeklinde konuştu.

POLİSTEN HOMOFOBİK TACİZ
Siyasal erkin, LGBT’lerin yasal düzenleme talebini kabul etmeyerek "baskı, zulüm ve zorbalığa devam edin" mesajı verdiğini kaydeden Başarır, LGBT ölümlerinin ve nefret cinayetlerinin karşısında olacaklarını söyledi.

Açıklama sırasında homofobik ve transfobik yaklaşımlar sergileyen polis, açıklama sonrasında ise basın metnini okuyan Şinow Başarır’ın adını sorduğunda, "Bu senin gerçek adın değil kimliğini çıkar" diyerek açıklamaya katılanları taciz etti. Açıklamaya katılanlardan tepki görünce geri adım attı.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam