11/02/2013 | Yazar: Aylime Aslı Demir

21. Gençlik Konseyi’nin atölyeler kısmında cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hakları konularının konuşulduğu ‘Sıkça Sorulan Sorular Atölyesi’ düzenlendi.

Diyarbakır’da Gençlik Konseyinde LGBT Atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Toplum Gönüllüleri (TOG) Vakfı ve gönüllü gençlerin düzenlediği 21. Gençlik Konseyi, 98 TOG örgütlenmesinin katılımı ile 7-10 Şubat tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleşti.
 
Konseyin atölyeler kısmında cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hakları konularının konuşulduğu “Sıkça Sorulan Sorular Atölyesi” düzenlendi. Keskesor LGBT’den Atalay Göçer ve Kaos GL’den Aylime Aslı Demir’in yürüttüğü atölyede yaklaşık 50 katılımcı merak ettikleri soruları dile getirdiler ve görüşlerini paylaşma fırsatı buldular.
Konseyin bu yılki programında öne çıkan başlıklardan biri de “Toplumsal Barış Paneli” oldu. Panelin konuşmacıları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden Deniz Rojda Solmaz, Başket Kadın Platformu’ndan Hidayet Şevkatli Tuksal, Toplum Gönüllüleri’nden İbrahim Betil ve yazar Takuhi Tovmasyan oldu.
 
Baydemir, konuşmasında Türkiye’nin farklı yerlerinde gelen gençlere seslenerek  “Bu coğrafyada gitmediğimiz, tozunu solumadığımız köy kalmamalı. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle birbirine dokunmayan, birbirini hissetmeyen tek bir insanımız kalmamalı,” dedi.

Toplum Gönüllüleri’nin her yıl düzenlediği Gençlik Konseyi, gençlerin katılımıyla daha demokratik bir toplumun devamı ve gelişmesine katkı sunmayı ve toplumsal barışın bir parçası olmayı hedefliyor.

Etiketler: yaşam
İstihdam