11/10/2012 | Yazar: Ali Erol

Diyarbakır’daki Sinema Günleri’nin ‘LGBT’ bölümünde Ulrike Böhnisch’in Çürük adlı filminin gösterimi ile ‘Deneyimden Eyleme ‘Cinsiyet Belası’’ başlıklı söyleşi yapılacak

Diyarbakır’da LGBT Film Gösterimi ve Söyleşisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır’daki Sinema Günleri’nin “LGBT” bölümünde Ulrike Böhnisch’in Çürük adlı filminin gösterimi ile “Deneyimden Eyleme ‘Cinsiyet Belası’” başlıklı söyleşi yapılacak
 
“Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” programı, 12-13 Ekim 2012’de “Kadın ve LGBT” başlığı ile devam ediyor.
 
İki günlük program 12 Ekim 2012 Cuma günü saat 18:30’da Sümerpark Cep Sineması’nda Dahna Abourahme’ninKadınlar Krallığı film gösterimiyle başlayacak. Program, 13 Ekim 2012 Cumartesi saat 14:30’da, yine Sümerpark Cep Sineması’nda Ulrike Böhnisch’in Çürük adlı filmi gösterildikten sonra “Deneyimden Eyleme ‘Cinsiyet Belası’” başlıklı yuvarlak masa tartışmasıyla devam edecek.
“Deneyimden Eyleme ‘Cinsiyet Belası’”
 
Ulrike Böhnisch’in Çürük adlı filmi Türk Silahlı Kuvvetleri yönetmeliğinde ‘psikoseksüel bozukluk’ olarak adlandırılan eşcinselliğin, askerlikten muafiyet gerekçesi sayılmasını sorgulayan ve Türkiye’de askerlik yapmak istemeyen geylerin ‘pembe tezkere’ olarak da bilinen ‘çürük raporu’nu almak için girdikleri sıkıntılı süreçleri birinci elden tanıkların gözüyle aktaran bir belgesel. Film gösteriminin ardından, seyirciler ve sivil toplum çalışanlarının katılacağı “Deneyimden Eyleme ‘Cinsiyet Belası’” başlıklı yuvarlak masa tartışması düzenlenecek. Kadın ve LGBT alanlarındaki deneyim, eylem ve temsil süreçlerinin birlikte ele alınacağı tartışmaya KuirFest yönetmeni Bilge Taş ve Berfu Şeker konuşmacı olarak katılacak.
 
Diyarbakır Sanat Merkezi, “Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” programını Eylül-Kasım 2012 süresince yürütüyor. Program kapsamında daha önce “Çocuk Hakları” ile “Gençlik ve Eğitim” etkinlikleri yapıldı.
 
“Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” 9-10 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Sarmaşık Derneği işbirliğinde İnsan Hakları ve Toplumsal Adalet başlığının ele alınacağı programla devam edecek.
 
Diyarbakır Sanat Merkezi           
0 412 228 9400
www.diyarbakirsanat.org             

Etiketler: kültür sanat
nefret