01/12/2015 | Yazar: Mustafa H.

Dokuz Eylül Üniversitesi LGBTİ oluşumu Eşit Şerit, Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu olarak resmen kuruldu. Topluluktan Ramazan çalışmalarını KaosGL.org’a anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi LGBTİ oluşumu Eşit Şerit, Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu olarak resmen kuruldu. Topluluktan Ramazan çalışmalarını KaosGL.org’a anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEU) LGBTİ'lerin artık 'Biz Buradayız! Alışın!' demek için yeni bir toplulukları var.

2014 Nisan ayında DEU Eşit Şerit olarak kurulan LGBTİ topluluğu okul tarafından kabul edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu (TOCAT) olarak kuruldu.

Tüzüklerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerine yer veren topluluk ırk, mezhep, dil, din ve cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele edecek.

Heteroseksizm ve ataerkiye karşı mücadele

TOCAT'tan Ramazan kurulma amaçlarını ve neler yapmak istediklerini KaosGL.org’a şu ifadelerle anlattı:

“Kampüs içerisinde LGBTİ'lerin dayanışma sağlama, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir kampüs ortamı oluşturma, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği alanlarında çalışmaları, etkinlikler yapma gibi nedenlerle bir topluluğa ihtiyaç duyduk ve bir araya geldik.

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumda var olan homofobi, transfobi, bifobi, heteroseksizm ve ataerkiye karşı kampüs içerisinde üniversite bileşenleri farkındalık çalışmaları, etkinlikler ve organizasyonlar yapacağız.

“Topluluğun kurulma aşamasında var olan ve aramıza yeni katılan, çalışmalar konusunda istekli, duyarlı arkadaşlarla enerjik bir topluluk olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Ramazan,  TOCAT'ın okul tarafından kabul almadan önce de İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Dokuz Eylül İktisat Kulübü ile birçok çalışma yaptığını ve iç eğitimler düzenlediklerini de ekledi.

Çalışmalarına hızla devam eden topluluk ilk etkinliklerini eski kocası tarafından katledilen Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık'ı anmak için yapmak istiyor. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret