22/07/2013 | Yazar: Ulaş Yılmaz

Berlin’de İsveç büyükelçiliğinin önünde bir araya gelen seks işçileri ve aktivistler Dora Özer ve Petite Jasmine cinayetlerini lanetlediler.

Dora, Berlin’de Bir Kez Daha Anıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Seks işçilerine yönelik şiddet, Berlin’de ve eş zamanlı olarak dünyanın pek çok ülkesinde protesto edildi. Berlin’de İsveç büyükelçiliğinin önünde bir araya gelen seks işçileri ve aktivistler Dora Özer ve Petite Jasmine cinayetlerini lanetlediler.
 
Avrupa’da Seks İşçileri Hakları Uluslararası Komitesi’nin (International Commitee on the Rights of Sex Workers in Europe) Dora ve Jasmine’in anısına yaptığı çağrıya 19 Temmuz’da Berlin’de yaklaşık elli kişi katıldı.
 
Dora, 9 Temmuz günü Kuşadası’nda evinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Petite Jasmine ise iki gün sonra İsveç’te eski kocası tarafından katledildi. İlgili İsveç mahkemesi, Jasmine’in hayat tarzını gerekçe göstererek çocukları şiddet eğilimli babalarına vermeyi uygun bulmuştu. Jasmine uzun bir hukuksal sürecin ardından çocuklarını görme hakkını aldıktan sonra oğlunu görmeye gittiğinde eski kocası onu bıçaklayarak öldürdü.
 
Seks işçilerine yönelik önyargıların, sistematik şiddetin ve cinayetlerin durması gerektiğinin bir kez daha vurgulandığı eylemde Dora ve Jasmine için mumlar yakıldı.
 
Daha fazla bilgi için Blog, Facebook, Flickr sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
ICRSE’nin basın açıklamasının İngilizce hali bu bağlantıdan okunabilir.

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret