22/07/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Ethem Sarısülük Yaşam Alanı Pankart Atölyesi bu hafta devlet şiddetine kurban giden Dora ve Ali’yi gökyüzünde buluşturd

Dora ve Ali, Birlikte, Gökyüzünde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ethem Sarısülük Yaşam Alanı Pankart Atölyesi bu hafta devlet şiddetine kurban giden Dora ve Ali’yi gökyüzünde buluşturdu.

9 Temmuz akşamı Kuşadası’nda nefret cinayetine kurban giden Dora ile Eskişehir’de içlerinde sivil polislerin de bulunduğu bir grup tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz atölyenin bu hafta ki pankart konuları oldu.  

Devletin yarattığı “meşru şiddet” algısının sokaklara benzer yansımaları olan bu iki isim katılımcıların el emekleri ile pankartlara işlendi. Ali’nin pankartı patates baskısı ile yapılırken Dora el ile çizilip yer yer eski ten çoraplarla süslendi, pankarta ayrıca “Eşcinsel ve Trans Cinayetleri Politiktir, Katili Devlet” yazıldı. Geçen hafta olduğu gibi grup, çalışmanın ardından pankartlar eşliğinde Konur sokağa yürüdü. Bir haftadır Konur sokakta sergilenen Ahmet Yıldız ve Ethem Sarısülük pankartlarını kaldırıp yerine Ali ve Dora asıldı. Grup daha sonra Ethem’in pankartını öldürüldüğü yer olan Güvenpark YKM önüne astı.

Haftaya ne var?

Atölye önümüzdeki hafta, Lice’de “havaya açılan ateş” sonucu hayatını kaybeden Medeni Yıldırım ve Charlie Chaplin’in pankartlarını yapacak. Ethem Sarısülük Yaşam Alanı’nda gerçekleşecek olan atölye Pazar günü saat 14.00’da herkesin katılımına açık. Atölye’ye gelemiyorum ama benim de çorbada bir tuzum olsun, elimde şu kumaş, bu boya fazladan bekliyor diyenler Cuma gününe kadar Kaos GL ofisine veya Konur sokakta Kaldıraç standına ellerinde ki malzemeleri ulaştırabilir.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam