08/05/2006 | Yazar: Kaos GL

Amazone Derneği ve Pazartesi Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği ''‘Kadınlar Ve Geçiş Sürecindeki Toplumlar’'' başlıklı seminer 27 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Amazone Derneği ve Pazartesi Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği ''‘Kadınlar Ve Geçiş Sürecindeki Toplumlar’'' başlıklı seminer 27 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

KAOS GL

Belçikalı kadın derneği ve bilgi merkezi Amazone’nin 2005 yılının ekim ayında başlattığı ve Fas, Türkiye, İran ve Belçika’da kadın-erkek eşitliği alanında çalışan kadın derneklerinin desteğiyle sürdürdüğü ‘Kadınlar ve Geçiş Sürecindeki Toplumlar’ başlıklı projenin Türkiye ayağı 27 Mayıs’ta kuruluyor.

Fas, Türkiye, İran ve Belçika’daki eşitlik aktörlerinin kadın erkek eşitliğini sağlama mücadelesinde geliştirdikleri stratejileri belirleme ve paylaşma amacını güden projenin hedefleri arasında ‘geçiş sürecindeki’ toplumların değişik kesimlerini bir araya getiren bir kadın ağını hayata geçirmek, bu ülkelerde yaşayan kadınların koşullarını düzeltmek ve Belçika’da çifte kültür yaşayan göçmen kadınlara destek olmayı sağlamak üzere bilgi ve deneyim paylaşımı bulunuyor.

Proje nasıl ilerliyor?

Belçika’nın birlikte çalıştığı üç ülkede üç karşılaşma organize ediliyor. Üç ülkeden uzmanlar ekibi koordinasyon ekibiyle bir araya geliyor ve projeyi ülkelerine özgü duyarlılıklarla besliyorlar.

Şubat 2006’da Kazablanka’da ilk buluşmanın gerçekleştiği proje, 24-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında İstanbul’da, 8-13 Kasım 2006 tarihleri arasında da Tahran’da düzenlenecek buluşmalarla devam edecek.

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Adalet bakanı Laurette Onkelinx tarafından, önleyici diplomasi programı çerçevesinde desteklenen projenin İstanbul buluşmasındaki seminer 27 Mayıs 2006 tarihinde 08:30 –17:00 saatleri arasında Armada Otel’de gerçekleşecek.

''‘Kadınlar ve Geçiş Sürecindeki Toplumlar’''

Saat: 08:30 – 17:00

Yer: Armada Otel
Ahırkapı Sokak No:24 Sultanahmet İstanbul

Bilgi için:

Pazartesi Dergisi

Abdullah Sokak No:15 Küçükparmakkapı – İstanbul




Etiketler: kadın
nefret