13/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Dramaqueer Sanat Kolektifi, Boysan’ın Evi’nde queer sanat üzerine söyleşmeye çağırıyor.

Dramaqueer, Boysan’ın Evi’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dramaqueer Sanat Kolektifi, Boysan’ın Evi’nde queer sanat üzerine söyleşmeye çağırıyor.

Çalışmalarında toplumsal cinsiyet ve beden politikaları üzerine kafa yorarken, yanlarına popüler olanı da alıp, “drama meyilli”hallerini queer tavırlarıyla birleştiren Dramaqueer Sanat Kolektifi, 16 Şubat’ta Boysan’ın Evi’nde queer sanat üzerine söyleşmeye çağırıyor.

17:00 – 19:00 saatlerinde gerçekleşecek olan etkinlikte, Dramaqueer’in 2019 takvimini edinebilirsiniz.

Boysan’ın Evi hakkında

Geçirdiği trafik kazası sonunda 2015 eylül ayında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Danışmanı Boysan Yakar’ın Elmadağ’daki evi homofobi ve transfobi karşıtı etkinliklerde mekan olarak faaliyet gösteriyor.

Adres: Cumhuriyet Caddesi, Üftade Sokak, Latif Apartmanı, No: 11, Daire: 3, Elmadağ / Şişli / İSTANBUL

Dramaqueer Sanat Kolektifi kimdir?

LGBTİ+ ve kadın platformlarıyla iş birliği içerisinde olan Dramaqueer, ilk olarak  5. Pembe Hayat Kuirfest etkinlikleri kapsamında “Kendime Kimlik Yaptım” kolaj atölyesi ve “Seni Burada Bekliyoruz” isimli sergiye eşlik ederek adından bahsettirdi. Kısa bir süre sonra, yeni katılımcılarla, sayısı ve üretim heyecanı artan kolektif üyeleri, Mersin Onur Haftası kapsamında ‘büyülü’ Hadra hamamında gerçekleştirdiği “Muammalı Çok Hummalı” başlığında  geniş katılımlı bir sergi gerçekleştirdi. Bunu takiben iki ayrı şehirde LGBTİ+’larla  bir ay süreyle yapılan atölyeler sonucu, Ankara’ da “İradeyse Hepsi Ben”, Mersin’ de ise “Gittim Gelcem” sergilerinin küratörlüğünü üstlendi. Bunun yanı sıra, kolektifin feminist kadın sanatçıları, Antakya’da  “İki Kadın, Tırnak Bileme” isimli performansını gerçekleştirdi. Son olarak, Bülent Ersoy sinemasından yapılan kolaj film gösterimiyle “Sinemada Üç Bülent” ve “Bu İkiliye Dikkat” film gösterimi eşliğinde sinemada toplumsal cinsiyet ve queer film okumaları düzenledi. Dramaqueer ekibi, İstanbul Sanat Derneği’ni kurdu ve yolculuğuna devam ediyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam