27/05/2011 | Yazar: KAOS GL

Faşistler tarafından 22 Mayıs gecesi saldırıya uğrayan Ankara Üniversitesi DTCF öğrencisi Haydar İlkay Çelik’in ailesi okula girerek dekan ile görüşmek isteyince

Faşistler tarafından 22 Mayıs gecesi saldırıya uğrayan Ankara Üniversitesi DTCF öğrencisi Haydar İlkay Çelik’in ailesi okula girerek dekan ile görüşmek isteyince özel güvenlikçilerin saldırısına uğradı

22 Mayıs gecesi evine giderken faşistler tarafından saldırıya uğrayan ve ciddi şekilde yaralanan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi Haydar İlkay Çelik’in ailesi dün (26 Mayıs) DTCF’deydi.


Haydar İlkay Çelik'in avukatı Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) tarafından sıkılan gazdan etkilendi

Üniversite önüne gelen aile, üniversiteden çıkan DTCF öğrencileri tarafından karşılandı. Okulun önüne bir basın açıklaması yapan DTCF öğrencileri daha sonra aile ile birlikte DTCF Dekanı Prof. Dr. Rahmi Er ile görüşmek istedi. Özel güvenlik tarafından içeri giremeyecekleri söylenen aile, dekan ile randevuları olduğunu belirtti. ÖGB ise dekanın hasta olduğu için okulda olmadığını ve Dekanlıktan hiç kimsenin görüşmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine içeri girip bir muhattapla görüşmek istediklerini ifade eden aile ve DTCF öğrencileri okula girmek için özel güvenlik görevlileri ile tartıştı.

Tartışma sonucunda içeri giren aile ve öğrencilere özel güvenlik görevlileri biber gazı sıktı. Bunun üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Dış kapıdan girdikten sonra binaya girmek isterken öğrencilerin yüzüne binanın kapıları kapatıldı. Cam olan bir kapı bir öğrencinin yüzüne gelerek kırıldı.

İçeriye girdikten sonra Dekanlığa çıkan aile ve öğrenciler burada Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir ile görüştü. Topdemir, güvenliğin kendilerini aramadığını, olaydan da haberleri olmadığını söyledi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından aile DTCF Dekanı Prof. Dr. Rahmi Er ile 30 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da buluşmak üzere randevu aldı.

DTCF öğrencileri ve Çelik ailesi bu olayın takipçisi olacaklarını ve sorumlulardan hesap soracaklarını belirttiler.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam